2022. aug. 15. hétfõMária

Erste Liga: a Gyergyói HK légósai ütötték a hét gólját

 utolsó frissítés: 17:28 GMT +2, 2018. november 29.

A Gyergyói Hoki Klub légiósai közül Roman Tománek és Vlagyiszlav Karpusz hozta össze a hét gólját a jégkorong Erste Ligában.    

A szlovák és az orosz támadó az EV Vienna Capitals II elleni múlt pénteki mérkőzés második harmadában vette be a finn Joni Myllykoski kapuját. A hazai pályán játszó gyergyóiak 2–0-ra vezettek, de egy kiállítás miatt emberhátrányban kezdték a második felvonást, melynek első percében Tománek korcsolyázott be a koronggal a bécsiek harmadába.

A GyHK tízese ügyes mozdulattal hozta magát lövőhelyzetbe, de úgy döntött, inkább visszapasszolja a pakkot Karpusznak, akinek így már nem volt nehéz dolga. Nagyszerű átadásával a besztercebányai hokis mindenkit meglepett, már persze orosz társát leszámítva:  

A Gyergyói HK 5–2 arányban győzött ezen a mérkőzésen.

A székelyföldi csapat játékosai egymás után kétszer érdemelték ki a hét gólja elismerést. November 16-án Dmitrij Pesztunov szerzett emlékezetes találatot a Hokiklub Budapest ellen. A jelentős KHL-tapasztalattal rendelkező center nagy szólót mutatott be, a lendületből érkező orosz-kazah csatárt négy mezőnyjátékos, illetve a kapus sem tudta megállítani.

Pesztunov szép gólja is kellett ahhoz, hogy a Gyergyói HK 6–4-re nyerjen a találkozón.                   
A 11 csapatos Erste Ligában hatodik Gyergyói HK csütörtökön Dunaújvárosban nyitja magyarországi túráját. Pénteken a Fehérvári Titánok, vasárnap az UTE, hétfőn pedig a Hokiklub Budapest vendége lesz Vitali Donika és Václav Novák legénysége.

Erste LigaGyergyói Hoki Klubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál