2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Rutinos kosárlabdázó érkezett a Sepsi-SIC-hez

 utolsó frissítés: 17:40 GMT +2, 2018. november 22.

Nagy Ildikó személyében rutinos erdélyi magyar kosárlabdázót szerződtetett a Sepsi-SIC. A Marosvásárhelyen született 34 éves játékos, aki erőscsatár- és centerposzton is bevethető, néhány napja csatlakozott a nemzeti liga és a Románia Kupa címvédőjéhez, és már több edzésen is részt vett új klubjánál.

Nagy Ildikó pályafutása során eddig összesen 17 idényt húzott le a román élvonalban, legtöbbet az Aradi ICIM csapatában játszott, ugyanakkor a CSM Târgoviște, a Gyulafehérvári Unirea és Sepsi BC együttesét is erősítette.

A 2017/18-as szezonban az aradi alakulat mezében átlagosan 8,6 pontot dobott és 5,7 lepattanót gyűjtött be mérkőzésenként, 24 bajnokin lépett parkettre. Ezt követően Franciaországba, a negyedosztályú Basket Club Franconville-hez igazolt, de a Sepsi-SIC ajánlatára visszatért Romániába.

„Idegen volt számomra a francia kosárlabda, valamint a csapatom is alacsonyabb színvonalú bajnokságban szerepel, a román élvonalban jobb kosárlabdát játszanak. Amikor megtudtam, hogy ajánlatom van a bajnoki- és kupacímvédő szentgyörgyi együttestől, nagyon örültem, és megtisztelve éreztem magam. Mindig is tetszett, a csapat játékstílusa, komolysága, munkabírása, és emellett a mérkőzések hangulata is vonzó. Szeretnék pozitív energiát hozni a már amúgy is nagyon jól teljesítő csapatba, és minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a kitűzött célok elérésében. Néhány évvel ezelőtt már játszottam Sepsiszentgyörgyön, és nagyon örülök, hogy újra egy ilyen szuper szurkolótábor előtt léphetek pályára” – nyilatkozta a Sepsi-SIC honlapjának Nagy Ildikó.   

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek hat forduló után 12 ponttal vezetik a bajnokságot, azaz mindeddig százszázalékosak. Zoran Mikes lányai a legutóbbi fordulóban a CSM Târgoviște vendégeként győztek 87:70 arányban.  November 24-én (szombaton) Nagy Ildikó korábbi csapata, az Aradi ICIM látogat a Sepsi Arénába, a mérkőzés kezdési időpontja 19 óra. Négy nappal később a háromszékiek a szibériai Krszanojarszkban játszanak majd a WBC Enisey együttesével, ez a mérkőzés FIBA Európa-kupa negyedik fordulójához tartozik.

Sepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek