2024. március 29. péntekAuguszta

NL: a magyar válogatott ezúttal hozta a kötelezőt az észtek ellen

 utolsó frissítés: 00:31 GMT +2, 2018. november 16.

A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte az észt csapatot a Nemzetek Ligája C osztályának csütörtöki játéknapján.

A budapesti Groupama Arénában rendezett mérkőzésen Willi Orban és Szalai Ádám volt eredményes, az RB Leipzig hátvédje a nyolcadik, míg a TSG 1899 Hoffenheim csatára a 69. percben fejelt gólt.

fotó: MTI/Illyés Tibor

A két válogatott tallinni meccse októberben hatgólos döntetlennel (3–3) zárult.

A mostani sikerrel a magyarok nem végezhetnek a biztos kiesést jelentő negyedik helyen, mert az így már mindenképpen az észteké, ennek ellenére a bennmaradás még nem dőlt el, mivel a négy csoport legrosszabb harmadikja szintén egy osztállyal lejjebb folytatja.

A magyar csapat egyúttal versenyben maradt a második pozícióért, de annak megszerzésére kicsi az esély, mert ahhoz vasárnap egy újabb magyar győzelem mellett a görögöknek hazai pályán ki kellene kapniuk az észtektől.

A második helynek azért van jelentősége, mert a Nemzetek Ligájának mind a négy osztályából négy-négy olyan csapat lehetőséget kap az Európa-bajnoki részvétel kivívására, amely sikertelenül zárta a jövőre kezdődő Eb-selejtezőket, de a C osztályban ehhez reálisan minimum másodikként kellene zárni a négyesben.

A magyarok vasárnap a már biztos csoportgyőztes, és így feljutott finneket fogadják a zárófordulóban. Markku Kanerva együttese ötödik NL-mérkőzésén egygólos vereséget szenvedett Athénban, Tampereben viszont a finnek 2–0-ra verték a görögöket, akik már nem érhetnek oda az első helyre.

UEFA Nemzetek Ligája, C-osztály, 5. forduló

2-es csoport

Magyarország–Észtország 2–0 (1–0)
gól: Willi Orban (8.), Szalai Ádám (69.)

Görögország–Finnország 1–0 (1–0)
gól: Albin Granlund (25., öngól)

A csoport állása: 1. (és feljutott) Finnország 12 pont (5:1), 2. Görögország 9 p. (4:4), 3. Magyarország 7 p. (7:6), 4. (és kiesett) Észtország 1 p. (3:8)   

MTI/Lelátó

futballNemzetek Ligájamagyar labdarúgó-válogatott
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek