2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Kovács István bemutatkozik a Bajnokok Ligájában

 utolsó frissítés: 15:09 GMT +2, 2018. november 07.

Először vezet mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében a nagykárolyi Kovács István, aki szerdán este 19.55-től a Valencia–Young Boys találkozón fújja majd a sípot a Mestalla Stadionban.

A spanyol és a svájci csapat két hete Bernben mérkőzött meg egymással, akkor 1–1-es döntetlent játszottak.

Kovács István debütál a BL-ben - fotó: frf.ro

A transfermarkt.de adatai szerint Kovács István eddigi pályafutása során a különböző versenysorozatokban összesen 49 nemzetközi mérkőzésen bíráskodott. Többek között volt már megbízatása az Európa Ligában, az EL- és BL-selejtezőben, de az elitsorozat csoportkörében vagy kiesés szakaszában még nem kapott lehetőséget.

Valenciában Vasile Florin Marinescu és Ovidiu Artene (partjelzők), Marius Avram és Horațiu Feșnic (alapvonali asszisztensek), illetve Alexandru Cerei (negyedik játékvezető) segíti Kovács István munkáját.

A H-csoport másik mérkőzésére, a Juventus–Manchester United rangadóra is Romániából érkeznek a bírók, a torinói Allianz Stadionban Ovidiu Hațegan vezényel. Az aradi sípmester segédjei a következők: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe, Radu Petrescu, Sebastian Colțescu, valamint Radu Ghinguleac.

Hațegannak ez lesz a 21. meccse a Bajnokok Ligájában, ebben a szezonban a CSZKA Moszkva–Real Madrid és az FC Barcelona–Internazionale Milano találkozón is ő osztotta a lapokat.

A H-csoportot egyébként az olasz bajnok Juventus vezeti három forduló után hibátlan mutatóval és 6:0-s gólaránnyal. A torinóiak legutóbb az Old Traffordon nyertek 1–0-ra, a Young Boys-t 3–0-ra győzték le hazai pályán, Valenciában pedig 2–0-ra diadalmaskodtak. A második helyezett Man. United hátránya pillanatnyilag öt egység, a Valenciának kettő, a Young Boys-nak egy pontja van. 

UEFAjátékvezetésfutballKovács István - játékvezetőUEFA Bajnokok LigájaOvidiu Hațegan
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek