2024. március 29. péntekAuguszta

Sepsi–CFR: ezeket nyilatkozták az edzők

 utolsó frissítés: 15:00 GMT +2, 2018. október 29.

Eugen Neagoe rendkívül dühös és csalódott volt, miután a Sepsi OSK 2–1-re kikapott hazai pályán a címvédő Kolozsvári CFR-től, míg Antonio Conceicao úgy érzi, megérdemelték a győzelmet.

A vasárnap esti erdélyi rangadón a vendégek a 14. percben kerültek előnybe, egy szögletrúgás után Billel Omrani szerzett gólt. A második félidőben Mate Malest kiállította a játékvezető, és az emberelőnyben játszó hazaiaknak sikerült kiegyenlíteniük, a Joseph Mensah-t váltó Florin Ștefan vette be Giedrius Arlauskis kapuját a 81. percben.

A pontokat azonban a „vasutasok” gyűjtötték be, a hajrában Andrei Chivulete büntetőt ítélt egy tizenhatoson belüli szabálytalanság miatt, a tizenegyest pedig a sérüléséből nemrég felépült Ciprian Deac nem hibázta el.

fotó: Pál Árpád

Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője intenzíven élte meg a mérkőzést, többször is hangot adott elégedetlenségének, Florin Chivulete egy alkalommal figyelmeztette is a háromszéki csapat edzőjét. Neagoe a lefújás után nem ment el szó nélkül a bíráskodás mellett.

„Sok helyzetet érdemes lenne kommentálni, az ellenfél játékosai úgy szabálytalankodnak, hogy nem a labdát játsszák meg, mégsem kapnak sárga lapot. Tisztelem a CFR csapatát, de minden úgy történt, mint a tavaly, ugyanaz a meccs, ugyanaz a bíró... (A Sepsi OSK 2017 november 27-én 2–0-s vereséget szenvedett Kolozsváron, azt a mérkőzést szintén Florin Chivulete vezette – a szerk.)

Tizenhárom forduló után mi vagyunk az egyedüli csapat a mezőnyben, amely még nem kapott büntetőt. Több tiszteletet érdemelnénk, mivel mi is mindenkit tisztelünk. Nagyon-nagyon csalódott vagyok. Jól játszottunk, kár azért a két szögletért. Fájdalmas így veszíteni. Végéig uraltuk a második félidőt, sajnos nem sikerült megszereznünk a második gólt. A szögleteket leszámítva a CFR-nek csak egy nagyobb helyzete volt, és akkor is mi adtuk oda nekik a labdát. Rendkívül dühös és csalódott vagyok” – mondta Neagoe.

Antonio Conceicao, a Kolozsvári CFR portugál mestere szerint a Sepsi OSK-nak jó csapata van, de Conceicao úgy vélekedett, megérdemelt győzelmet arattak a székelyföldi városban.

„Nehéz meccsünk volt, tudtuk, hogy az ellenfelünk nagyon jó. A Sepsi hazai pályán nagyon jó teljesítményt nyújt, egy nagyon jól szervezett csapat. Mi viszont győzni jöttünk, élesek voltunk és azt hiszem, megérdemeltük a győzelmet.

Döntetlen is lehetett volna a vége, Mates piros lapja után nehéz helyzetbe kerültünk. Fontos volt itt nyerni. A csapatom hozzáállásával elégedett vagyok, ezen az úton kell tovább haladnunk. A csapaton belül remek a hangulat, a játékosok kellően a motiváltak” – nyilatkozta Conceicao.

A listavezető CFR a Liga 1 tizenegyedik fordulójában szombaton (november 3-án) 21 órától az FC Botoșani vendége lesz. Ugyanezen a napon a Sepsi OSK az FC Hermannstadt együttesét fogadja, a sepsiszentgyörgyi mérkőzés kezdési időpontja 18.00.

Lelátó / digisport.ro

futballLiga 1Sepsi OSKKolozsvári CFREugen Neagoe
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek