2021. március 1. hétfõAlbin

Nemzetek Ligája: zárt kapus lesz a román-litván meccs

 utolsó frissítés: 21:23 GMT +2, 2018. október 26.

Pályaeltiltással és pénzbírsággal büntette az UEFA a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) az október 14-i román-szerb Nemzetek Ligája-mérkőzés politikai üzenetei, illetve egyéb szurkolói incidensek miatt.

A frf.ro tájékoztatása szerint az európai szövetség 73 ezer eurós büntetést szabott ki, a szurkolók rasszista megnyilvánulásai, a pirotechnikai eszközök használata, és a nézők pályára rohanása miatt. Ezen kívül a felnőtt válogatott következő hazai mérkőzésére, amelyet Cosmin Contra csapata Litvániával játszik (november 17-én, Ploiești-en), tilos lesz a belépés.   

A Románia–Szerbia találkozót a bukaresti Nemzeti Arénában rendezték 48513 néző jelenlétében. A szerbek az első félidő végén Gabriel Tamaș véleményes kiállítása után emberelőnybe kerültek és tizenegyeshez jutottak, a büntetőt viszont Dusan Tadics, az Ajax támadója a kapu fölé vágta. A második félidőben a kilenc mezőnyjátékossal szereplő román válogatottnak sikerült kihúznia 0–0-s döntetlennel.

A nézőtéren a román ultrák többek között Magyarországot gyalázták, más rigmusaikkal megkérdőjelezték Koszovó függetlenségét, ugyanakkor a menekültválsággal kapcsolatosan is politikai üzenetet fogalmaztak meg egy transzparensen.

A FRF jelezte, szeretne fellebbezni a döntés ellen.

A válogatottak új versenysorozatában a román csapat első mérkőzését is zárt kapukkal játszotta, az Európai Labdarúgó Szövetség még a 2016-os franciaországi Eb selejtezőjében büntette meg a FRF-t, és a szankció csak most lépett érvénybe. Azon a mérkőzésen a ploiești-i Ilie Oană Stadionban románok Montengróval remiztek (0:0).

Négy forduló után Románia a harmadik helyet foglalja el a Nemzetek Ligája C-osztályának négyes csoportjában

futballNemzetek Ligájaromán labdarúgó-válogatottFRFUEFAeltiltásbüntetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek