2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Visszatér Kolozsvárra a román U21-es labdarúgó-válogatott

 utolsó frissítés: 17:03 GMT +2, 2018. október 25.

Újabb, ezúttal tétnélküli mérkőzést játszik Kolozsváron az U21-es román labdarúgó-válogatott, amely nemrégiben biztosította helyét az Olaszországban és San Marinóban 2019. június 16–30. között megrendezendő Európa-bajnokságra.

A román csapat 24 ponttal az első helyen zárta selejtezőcsoportját, megelőzve Portugália, Bosznia-Hercegovina, Wales, Svájc, illetve Liechtenstein együttesét. A „trikolórok” egyszer sem hagyták el vesztesen a pályát, hét győzelem mellett három döntetlent jegyeztek, mindezt 19:4-es gólarány mellett. A selejtező utolsó előtti fordulójában Mirel Rădoi fiatal játékosai a kolozsvári CFR-stadionban 2–0-ra győztek Wales ellen.

fotó: frf.ro

A fiúk hamarosan  visszatérnek a Vasutasok otthonába, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) tájékoztatása szerint George Pușcaș-ék november 15-én a belgák korosztályos válogatottjával játszanak felkészülési mérkőzést a hivatalosan Constantin Rădulescu nevét viselő létesítményben. A FRF a meccs kezdési időpontját később pontosítja, és a jegyvásárlással kapcsolatos részleteket is akkor teszik közzé.

A Románia U21–Wales 21 összecsapáson 12588 néző volt jelen a kolozsvári stadionban, ami ebben a szezonban nézőcsúcsot jelent a Fellegváron.                       

A belga válogatott szintén kijutott az Eb-re, Johan Walem alakulata a magyarokkal, Svédország, Törökország, Ciprus és Málta csapatával szerepelt azonos selejtezőcsoportban és végzett veretlenül az első helyen. A német Michael Boris által irányított magyarok tíz meccs alatt mindössze 11 pontot gyűjtöttek, így csak Máltát és Ciprust tudták megelőzni.

Románia, Belgium, valamint a házigazda olaszokon kívül eddig Spanyolország, Franciaország, Anglia, Szerbia, Németország, Horvátország, illetve Dánia jelenléte biztos a 12 csapatos kontinenstornán. A maradék két helyért novemberben Görögország Ausztriával, Lengyelország pedig Portugáliával vív kétfelvonásos pótselejtezős párharcot. A csoportokat november 23-án sorsolják ki Bolognában, a döntőt az udinei Dacia Arénában rendezik.  

Kíváncsi arra, kik alkotják az Eb-résztvevő román válogatottat? A keretről itt írtunk bővebben

FRFromán labdarúgó-válogatottU21-es labdarúgó-Ebfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek