2024. március 29. péntekAuguszta

BL: három csúcsmeccs maradt szerda estére

 utolsó frissítés: 18:15 GMT +2, 2018. október 24.

Három csúcsmérkőzés is lesz szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az A-csoportban a Borussia Dortmund és az Atlético Madrid, a B-ben az FC Barcelona és az Internazionale Milano, a C-jelű négyesben pedig a Paris Saint-Germain és az SSC Napoli esik egymásnak. Mindhárom összecsapás kezdési időpontja 22 óra.

Dries Mertens, a Napoli belga támadója mókázik a labdával - fotó: UEFA

A Bundesligában nyolc forduló után veretlenül éllovas dortmundi gárda a BL-ben a százszázalékos csapatok közé tartozik, akárcsak madridi csoportriválisa, amely a La Ligában az ötödik helyet foglalja el, de csak két pontra áll a listavezető FC Barcelonától. A Dortmund a Bajnokok Ligája jelenlegi szezonjában még gólt sem kapott, Griezmannék elsőként avathatják fel Roman Bürki kapuját. A vendégeknél ott lehet a kezdőben Diego Costa is, a brazil származású spanyol válogatott csatár kisebb sérülés miatt csapata legutóbbi két bajnokiján – a Betis és a Villarreal ellen – nem léphetett pályára.

Nemcsak a Westfallenstadionban, hanem a barcelonai Camp Nouban is két hibátlan csapat találkozik, a katalánok mellett az Inter is hat pontot gyűjtött az első két fordulóban, egyaránt a Tottenham Hotspur kárára. A Barcának nélkülöznie kell a Sevilla elleni győztes rangadó első negyedórájában gólpasszt és gólt jegyző, majd kartörést szenvedő Lionel Messit. Ernesto Valverde csapata az argentin kapitány hiányában is favoritnak számít az Interrel szemben, de nem árt vigyázni a milánóiakkal, hiszen a Serie A- és a BL-eredményeket összesítve hétmeccses győzelmi  sorozatban vannak. További érdekesség, hogy Philippe Coutinho, az FCB brazil sztárjátékosának első európai klubja éppen az Inter volt, 2008 és 2013 között 26 mérkőzésen kapott lehetősége a nerrazzuriknál.

A C-négyesben a Napoli csoportelsőként vág neki párizsi vendégjátékának, ám a négypontos dél-olaszországi alakulat nyomában ott van a Liverpool és a PSG is. A vörösöknek szerdán kötelező nyerni, hiszen az Anfield Roadra az utolsó helyezett FK Crvena zvezda érkezik, a szerbek a nyitókörben gól nélküli döntetlent játszottak Belgrádban a Napolival, de Párizsban 6–1-es vereségbe szaladtak bele. A csoport másik mérkőzésén nehéz győztest tippelni, a PSG mellett szól a hazai pálya, a vendégek viszont abból húzhatnak hasznot, hogy vezetőedzőjük, Carlo Ancelotti nagyon jól ismeri a francia bajnokot, amelyet korábban másfél szezonon keresztül irányított.                                    

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, harmadik forduló

Szerdai program

19.55 Club Brugge–AS Monaco (A-csoport)
19.55 PSV Eindhoven–Tottenham Hotspur (B)
22.00 Borussia Dortmund–Atlético Madrid (A)
22.00 FC Barcelona–Internazionale Milano (B)
22.00 Liverpool FC–FK Crvena zvezda (C)
22.00 Paris Saint-Germain–SSC Napoli (C)
22.00 Galatasaray–Schalke 04 (D)
22.00 Lokomotiv Moszkva–FC Porto (D)

A csoportok állása itt.

futballUEFA Bajnokok Ligája
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek