2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Sepsi-SIC: háromból három a bajnokságban, jöhet a Jenyiszej

 utolsó frissítés: 15:14 GMT +2, 2018. október 21.

A CSM Târoviștevel szembeni hazai, illetve az Aradi ICIM elleni idegenbeli siker után a címvédő Sepsi-SIC a Brassói Olimpiát is legyőzte a női kosárlabda nemzeti ligában. A bajnokságban százszázalékos zöld-fehérek csütörtökön a WBC Jenyiszej gárdájával játszanak a FIBA EuroKupa nyitófordulójában.

A nyáron majdnem teljesen kicserlődött sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat – amelynek vezetői 11 új játékost igazoltak le – hazai fronton továbbra is kiemelkedik a mezőnyből. Zoran Mikes lányai az első körben a CSM Târgoviște csapatát 101:69 arányban pipálták le a Sepsi Arénában, majd Aradon egy jóval pontszegényebb meccsen 68:58-re nyertek. Annemarie Gödri-Părăuék a harmadik fordulóban a Brassói Olimpia ellen sem hibáztak.

A szombati mérkőzésen a saját közönsége előtt játszó Sepsi-SIC már az első negyed után 19 egységgel vezetett, és a folytatásban is mindegyik játékrészben a hazaiak dobtak több pontot. Egy híján 40 pontos Sepsi-SIC-győzelem lett a vége, a Brassói Olimpia 96:57-re kapott ki a bajnok arénájában.

A háromszékieknél Angelika Slamova, Kristina Higgins és Peyton Whitted, a vendégeknél pedig Alina Prodar, Amira Al Ash Hab és Kristina Arsenic zárt kétszámjegyű mutatóval a dobott pontok tekintetében.

A nemzeti ligában hibátlan Sepsi-SIC október 25-én debütál a FIBA EuroKupa D-csoportjában, 19 órától az orosz WBC Jenyiszejjel mérkőzik meg a Sepsi Arénában. A négyesben még két török csapat, a Mersin BSB és az Orman Genclik kapott helyet.

Női kosárlabda nemzeti liga, alapszakasz, 3. forduló

A-csoport

Sepsi SIC–Brassói Olimpia 96–57 (30:11, 27:20, 21:10, 18:16)
Legjobb dobók: Angelika Slamova 18, Kristina Higgins 17, Peyton Whitted 16 / Alina Podar 23, Amira Al Ash Hab 11, Kristina Arsenic 11
A mérkőzés teljes jegyőzkönyve a szövetség honlapján.

Nyitókép: Miska Brigitta / Sepsi-SIC
  

kosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek