2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Húsz év szünet után Románia ott lesz az U21-es labdarúgó-Eb-n

 utolsó frissítés: 11:56 GMT +2, 2018. október 17.

Az U21-es román labdarúgó-válogatott megnyerte selejtezőcsoportját és kijutott az Európa-bajnokságra, amelyet Olaszországban és San Marinóban rendeznek a 2019. június 16-a és 30-a közti időszakban. Románia korosztályos nemzeti csapata eddig csak egy alkalommal, 1998-ban szerepelt az Eb-n, akkor is házigazdaként.

Mirel Rădoi szövetségi kapitánya együttese kedd este Liechtenstein ellen zárta a selejtezősorozatot, a kijutáshoz a ploiești-i mérkőzésen a románoknak elég lett volna egy pontot szerezniük, de nyilván nem döntetlenre játszottak a csoport leggyengébb csapata ellen.

A liechtensteini válogatott, amely mind a kilenc mérkőzését elveszítette és mínusz 36-os gólkülönbséggel, pont nélkül szerénykedett a hatos utolsó helyén, nem tudta megnehezíteni a hazaiak dolgát az Ilie Oană Stadionban. A román fiúk George Pușcaș duplájánák és Ianis Hagi nagyszerű szabadrúgásgóljának köszönhetően már a szünetben 3–0-ra vezettek, majd a 78. percben Adrian Petre is betalált, a dán Esbjerg fB aradi csatára ezzel beállította a végeredményt.

fotó: Román Labdarúgó Szövetség - FRF

A román válogatott sorozatban negyedik győzelmét ünnepelhette a nyolcas számú selejtezőcsoportban, amelynek Liechtenstein mellett Portugália, Bosznia-Hercegovina, Wales, illetve Svájc volt még tagja. A „kis trikolórok” veretlenül végeztek az élen, hétszer nyertek és három döntetlent játszottak, így a végén két egységgel megelőzték a portugálokat, akik a pótselejtezőben lesznek érdekeltek Ausztria, Görögország és Lengyelország mellett.

Az U21-es kontinenstornán mindössze 12 ország válogatottja vehet részt, a házigazdák közül csak az olaszok jutottak ki automatikusan, San Marino a selejtezőben próbálkozott, kevés sikerrel. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes, Spanyolország, Franciaország, Anglia, Szerbia, Németország, Horvátország, Dánia, Belgium és Románia kvalifikált, hozzájuk csatlakozik a novemberi pótselejtezős párharcok két nyertese.

A román válogatott eredményei a selejtezőben

Románia–Liechtenstein 4–0
Románia–Wales 2–0
Románia–Bosznia-Hercegovina 2–0
Portugália–Románia 1–2
Wales–Románia 0–0
Románia–Portugália 1–1
Svájc–Románia 0–2
Románia–Svájc 1–1
Bosznia-Hercegovina–Románia 1–3
Liechtenstein–Románia 0–2     

forrás: uefa.com

román labdarúgó-válogatottU21-es labdarúgó-EbfutballUEFA
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek