2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Szuperkupa-győztes a Kolozsvári U férfi kosárcsapata

 utolsó frissítés: 14:11 GMT +2, 2018. október 01.

A Kolozsvári U-BT nyerte szombaton a negyedik alkalommal kiírt román kosárlabda szuperkupát. Kuti Nándorék vendéglátójukat, a Nagyváradi VSK csapatát győzték le 83:76 (20:19, 20:20, 29:14, 14:23) arányban.

Ahogy az eredményből is kiolvasható, a kiegyensúlyozott első félidőt követően a kupagyőztes kolozsvári alakulat a harmadik negyedben lépett meg a bajnokság címvédőjétől. Az utolsó felvonást a váradiak nyerték, a szezonnyitó mérkőzést azonban hét ponttal elveszítette Cristian Achim legénysége.

A meccs legeredményesebb játékosa a Kolozsvári U-BT nyáron igazolt amerikai centere, a bolgár állampolgársággal is rendelkező Jason Washburn volt 23 ponttal és kilenc lepattanóval. A túloldalon a román válogatott Giordan Watson – aki júliusban igazolt át Kolozsvárról Nagyváradra – 22 ponttal és kilenc assziszttal zárta az összecsapást.

Washburn-zsákolás 3,2,1... - fotó: Manases Sándor / u-bt.ro

Mihai Silvășan az U vezetőedzője rendkívül elégedett volt csapata teljesítményével, kiemelte, hogy összesen 20 gólpasszt osztottak ki a játékosai, akik szerinte remekül járatták a labdát. Silvășan gratulált a riválisnak, úgy véli, Nagyváradnak ebben a szezonban is kitűnő csapata van, ugyanakkor a szurkolóknak is megköszönte a szuperkupán nyújtott támogatást.

Cristian Achim azt nyilatkozta, túl korán érkezett számukra ez a mérkőzés, hiszen le vannak maradva a felkészüléssel, és hogy versenyképesek legyenek, szükségük van még három hétre. Achim elmondta, Kolozsvárnak nagyon-nagyon jó csapata van, és sok sikert kívánt az U-BT-nek, amely a héten mutatkozik be az európai színtéren.

A kolozsváriak a negyedrangú FIBA Európa Kupa második selejtezőkörében, október 3-án (szerdán) az izraeli bajnokság nyolcadik helyezettjével, az Ironi Nes Ziona gárdájával játszanak idegenben. A visszavágót egy héttel később rendezik az erdélyi városban, a párharc továbbjutója a 32 csapatos főtáblán szerepelhet.

A bajnok Nagyváradi VSK a Kosárlabda Bajnokok Ligájában (BCL) indult el, de a selejtező első körében nem tudott túljutni a finn aranyérmes Kauhajoen Karhu csapatán, amely szoros mérkőzések után, 167:158-as összesített eredmény mellett jutott tovább. A Nagyváradi VSK így átkerült a FIBA Európa Kupa csoportkörébe, ahol még a román bajnokság második helyezettje, a CSA Steaua is érdekelt lesz.      

Román kosárlabda szuperkupa, Nagyvárad, Antonio Alexe Sportcsarnok

Nagyváradi VSK–Kolozsvári U-BT 76:83 (19:20, 20:20, 14:29, 23:14)
Legjobb dobók: Giordan Watson 22 (9 assziszt), Kristopher Richard 16, Marcus Ginyard 15, ill. Jason Washburn 23 (9 lepattanó), Tony Easley 16, Sztanimir Marinov 16 (5 assziszt)  
A mérkőzés teljes jegyzőkönyve ITT.

kosárlabdaNagyváradi VSKKolozsvári U-BT
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek