2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Dunaszerdahelyre hivatalos a sepsiszentgyörgyi csapat

 utolsó frissítés: 00:50 GMT +2, 2018. szeptember 11.

November 16-án felkészülési mérkőzést játszik a dunaszerdahelyi MOL Arénában az FC DAC 1904 és Sepsi OSK csapata – adta hírül hétfőn a felvidéki labdarúgóklub honlapja.

Az említett dátumon a bajnokságok szünetelnek, hiszen akkortájt rendezik az UEFA Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulóját, így a székelyföldi és a dunaszerdahelyi klub illetékesei megragadták az alkalmat és lekötöttek egy edzőmérkőzést. A találkozó pénteki napra esik, a várható kezdési időpont 18 óra.

A DAC és a Sepsi OSK jó vezetői jó viszonyt ápolnak egymással, Világi Oszkár, a sárga-kékek főtámogatója nemrég világítóoszlopokat ajándékozott a sepsiszentgyörgyieknek, ezeket már fel is szerelték a szemerjai stadionban.

Az FC DAC az elmúlt idényben a harmadik helyen végzett a szlovák Fortuna Ligában, Marco Rossi vezetésével a csapat 25 éve után tért vissza az európai kupákba. Az Európa Liga első selejtezőkörén a DAC 3–2-es összesítéssel búcsúztatta a Dinamo Tbliszit. A magyar válogatotthoz elcsábított olasz edzőnek a visszavágó volt az utolsó meccse Dunaszerdahelyen. A második fordulóban – a német Peter Hyballa irányításával – a DAC kiesett a Dinamo Minszkkel szemben, a fehérorosz alakulat kettős győzelemmel jutott tovább.

A felvidéki csapat hét forduló után a második helyet foglalja el a 12 csapatos szlovák élvonalban, két ponttal lemaradva a listavezető Slovan Bratislávától. Hyballa legénysége veretlen a bajnokságban, négy győzelmet és három döntetlent ért el, a gólarányuk 19:9.

futballfelkészülésSepsi OSKFC DAC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek