2021. november 28. vasárnapStefánia

Nemzetek Ligája: Szalai Ádámot nevezte ki csapatkapitánynak Marco Rossi

 utolsó frissítés: 22:57 GMT +2, 2018. szeptember 06.

Szalai Ádám lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Finnország és a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

„Az elképzelésemet a keret néhány tapasztaltabb játékosával is megvitattam, akik egyöntetűen támogatták, hogy Szalai Ádámot bízzam meg a csapatkapitányi feladatokkal a következő két mérkőzésre” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Marco Rossi, aki a szombati, tamperei meccsen mutatkozik be a magyar csapat szövetségi kapitányaként.

Az olasz edző hozzátette, a német Hoffenheim csatárával nem csak a döntését osztotta meg, hanem azt is, mit vár a csapatkapitánytól. „Vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait, és így a csapatot is” – magyarázta Rossi.

Szalai három találattal pillanatnyilag első a Bundesliga gólszerzői között - fotó: valogatott.mlsz.hu

Az eddigi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs nem tagja a keretnek, mert jelenleg nincs klubja.

Szalai örömmel fogadta a megtisztelő, ám nagy felelősséget is jelentő feladatot. „Aki ismer, pontosan tudja, számomra mennyire fontos a válogatott. Éppen ezért óriási megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem majd ki a csapatot a pályára Tamperében és a Groupama Arénában. Ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak” – fogalmazott Szalai Ádám.

Az elmúlt napok dupla edzéseit követően csütörtökön a szakmai stáb délelőtt bő másfél órás gyakorlást tartott, amelyen főként a rögzített játékhelyzeteket vette át a csapat, délután pedig játékosokra lebontva, részletesen ismertették a finn válogatottal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A Finnország elleni meccset szombaton 19 órától játsszák Tamperében, a Görögország elleni találkozóra pedig kedden 21.45-től kerül sor zárt kapuk mögött a Groupama Arénában.

MTI

futballNemzetek Ligájamagyar labdarúgó-válogatottSzalai Ádám
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek