2024. március 29. péntekAuguszta

Ronaldo, Modric vagy Szalah lesz az előző idény legjobb játékosa

 utolsó frissítés: 12:30 GMT +2, 2018. augusztus 27.

Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Mohamed Szalah közül kerül majd ki az előző idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szavazásán.

Az UEFA honlapjának hétfői beszámolója szerint a tízfős jelöltlistából Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain), Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Raphaël Varane (francia, Real Madrid), Eden Hazard (belga, Chelsea) és Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid) nem került a legjobb három közé. A zsűrit 80 edző és 55 újságíró alkotja.

A versenyben maradt három futballista közül Cristiano Ronaldo és Luka Modric ismét megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, utóbbi pedig világbajnoki ezüstérmes lett a horvát válogatottal, sőt az oroszországi torna legjobb játékosának is megválasztották. Az egyiptomi Mohamed Szalah BL-döntős volt a Liverpool FC-vel.

A díj 2011-es létrehozása óta a portugál csatár – aki immár a Juventust erősíti – minden alkalommal szerepelt a végső jelöltlistán, és háromszor meg is kapta az elismerést. A végeredményt augusztus 30-án Monte-Carlóban, a BL-csoportkör sorsolásán hirdetik ki.

Az UEFA idény legjobbja díj jelöltjei:

a legjobb játékos: Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Luka Modric (horvát, Real Madrid), Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool FC)
a legjobb kapus: Alisson Becker (brazil, AS Roma), Gianluigi Buffon (olasz, Juventus), Keylor Navas (Costa Rica-i, Real Madrid)
a legjobb hátvéd: Marcelo (brazil, Real Madrid), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Raphaël Varane (francia, Real Madrid)
a legjobb középpályás: Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Toni Kroos (német, Real Madrid), Luka Modric
a legjobb támadó: Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo, Mohamed Szalah
az Európa-liga legjobbja: Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid), Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid), Dimitri Payet (francia, Olympique Marseille)
a legjobb női játékos: Pernille Harder (dán, VfL Wolfsburg), Ada Hegerberg (norvég, Olympique Lyon), Amandine Henry (francia, Paris Saint-Germain)

Luka ModricCristiano Ronaldo
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek