2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Magabiztosan verte a CFR-t egy luxemburgi csapat. A FCSB is nehéz helyzetben

 utolsó frissítés: 13:27 GMT +2, 2018. augusztus 24.

Megelepetésre 2-0-ra kikapott az Európa-liga playoffkörének első mérkőzésén az F91 Dudelange vendégeként a Kolozsvári CFR. A luxemburgi csapat a korábbi fordulóban a lengyel Legia Varsót búcsúztatta, emiatt már jó előre lehetett arra számítani, hogy nehéz dolga lesz a román bajnoknak. A csütörtök esti kétgólós vereség azonban így is hatalmas csalódás a csoportkörbe kerülésért zajló selejtező utolsó fordulójában.

A mérkőzés első rossz híre az volt, hogy mindössze 10 percnyi játék után a CFR egyik legtapasztaltabb középpályását, Culiót le kellett cserélni sérülés miatt. A játékpercek múlásával egyértelművé vált az is, hogy a Dudelange sokkal erősebb csapat képét mutatja, mint azt egy ilyen kis ország fociklubjától általában várni lehet.

A gólnélküli első félidő után a második játékrészben a luxemburgiak sorra alakítottak ki helyzeteket. Az 55. percben Arlauskis kapusnak kellett mentenie Turpel lövésénél. Az 59. percben Couturier megpattanó lövése okozott galibát a kolozsvári csapatnál. A CFR csapatkapitánya, Camora a 64. percben még veszélyztetni tudta a luxemburgiak kapuját, a 67. percben azonban elkezdődött a katasztrófa: Turpel megszerezte a vezetést a Dudelange csapatának.

Ţucudean még tudott veszélyeztetni a bekapott gól után, a Dudelange viszont ennek ellenére még bátrabban kezdett focizni, aminek a 80. percben meg is lett az eredménye. Sinani 25 méterről végzett el szabadrúgást és szerzett belőle gólt a luxemburgiaknak.

Forrás: Prosport.ro

A mérkőzés visszavágóját Kolozsváron augusztus 30-án játszák, a CFR-nek pedig nagy meccset kell játszania jövő csütörtökön, ha szeretne bekerülni az EL csoportkörébe.

Ahogy a FCSB-nek is igencsak nehéz feladata lesz a Rapid Wien elleni visszavágon, miután a román bajnokság második helyezettje 3-1-re kikapott Bécsben az EL playoffkörében. Az osztrák csapat jobb és könnyed játékkal már az első félidőben kétgólós előnyre tett szert.

Nem sokkal a második félidő kezdete után Gnohere szerzett gólt. 2-1-es állás mellett pedig mintha kezdett volna jobban focizni a bukaresti csapat. Az újabb hidegzuhany a román csapat kapusának hibája után következett: a bécsiek megszerezték a harmadik góljukat, innentől pedig már az is belefért, hogy emberhátrányba kerüljenek a FCSB ellen, mert a bukaresti csapat csak két kapufáig jutott. (hírszerk.)

Európa LigaKolozsvári CFRFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek