2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Nem hozott gólt a székely csapatok csíkszeredai edzőmeccse

 utolsó frissítés: 13:38 GMT +2, 2018. augusztus 16.

A harmadosztályú bajnokság rajtjára készülő FK Csíkszereda és az élvonalban érdekelt Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott egymással egy szerdai felkészülési mérkőzésen.

A székely labdarúgócsapatok a csíkszeredai stadionban találkoztak, pár hete Sepsiszentgyörgyön is megmérkőztek, akkor a Sepsi OSK 7–1-re nyert.

Az FK Csíkszereda a Somogyi – Majzik, Berde, Csürös, Fabio, Veres, Pál, Eder, Magyari, Hodgyai, Szabó összeállításban kezdett, míg a háromszékiek edzője több cserejátékosának is lehetőséget adott.

„Az első félidőben Magyari, Hodgyai, Pál és Eder veszélyeztette a szentgyörgyiek kapuját, de a befejezés egyiküknek sem sikerült. A Sepsi OSK is kidolgozta a maga helyzeteit, de az FK védelme a helyén volt. Szünet után az 58. percben a szentgyörgyiek mestere, Eugen Neagoe frissített, hat játékosát is lecserélte és beküldte Fülöp Istvánt, Marko Szimonovszkit, Daisuke Satot, Yasin Hamedet, Joseph Mensaht és Ousmane Vierat is, de mindhiába, a csíki csapat nem hagyta magát és méltó ellenfele volt az első ligás Sepsi OSK-nak” – olvasható a fkcsikszereda.ro klubhonlap beszámolójában.

Valentin Suciu, a házigazda piros-feketék vezetőedzője így értékelte a mérkőzést:

„Érződött az edzőtáborban összegyűlt fáradtság, de örvendek, hogy nem sérültek le a játékosaim. Bebizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a harcot lassan-lassan minden csapattal, habár nem szabad elhigyjük magunkat, mert ez felkészülési mérkőzés volt! Én biztos vagyok benne, hogy élesben egészen más lett volna az eredmény, de ne feledjük azt sem, hogy a labda kerek, sose lehet tudni.

Sajnálom, hogy a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, de ezen dolgozunk és kaptam egy tükörképet a múltkori mérkőzéshez képest, amit 7–1-re veszítettünk el, ahhoz képest most sokkal jobban néztünk ki a pályán. Látszik, hogy a fiúk odatették magukat az edzéseken és próbálnak felnőni a feladathoz.

Még nem lehet azt mondani, hogy készen állunk a bajnokságra, de jó úton haladunk és örvendek, hogy a fiúk odateszik magukat és érdekli őket, mert ezáltal a stáb dolgát is megkönnyítik.”

Az FK Csíkszereda felnőtt csapata szombaton Szászhermányban játszik újabb edzőmeccset a szintén harmadik ligás Brassó megyei riválissal. A Sepsi OSK a Liga 1 alapszakaszának ötödik fordulójában a tabella alapján rangadót vív a FCSB-vel. A bukaresti csapat hét ponttal második a bajnokságban, de a harmadik helyen tanyázó Sepsi OSK is két győzelmet és egy döntetlent ért el eddig, egy vereség mellett. A fővárosi Nemzeti Arénában rendezendő meccs vasárnap 18 órától kezdődik.        

Sepsi OSKFK Csíkszeredafelkészülésfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek