2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Európa Liga: Angliában fújja a sípot Kovács István

 utolsó frissítés: 14:32 GMT +2, 2018. augusztus 16.

Három román csapat és egy hazai sípmester is pályán lesz csütörtökön az UEFA Európa Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóin. Kovács István Angliában vezet mérkőzést, a Burnley FC–Istanbul Basaksehir összecsapást bízták rá.

A liga1-es csapatok közül elsőként az Universitatea Craiova próbál csodát tenni, a Románia Kupa címvédője a továbbjutáshoz 3–1-es németországi vereség után kellene fordítson a sokkal magasabban jegyzett RB Leipzig ellen. Érdekesség, hogy a 19 óra 30 perctől kezdődő craiovai mérkőzést egyik tévétáraság sem közvetíti, a hírek szerint az olténiai labdarúgóklub által megszabott 100 ezer eurós jogdíjat egyik televíziós vállalat sem volt hajlandó kifizetni. Ilyen körülmények között csak a Román Közszolgálati Rádió hírcsatornája (RRA) közvetíti a mérkőzést.

A Kolozsvári CFR–FC Alashkert összecsapás két csatornán is követhető lesz, a román és az örmény bajnok közti második felvonást a Digi Sport és a Look Plus is műsorra tűzte. Antonio Conceicao csapata Jerevánban kétgólos győzelemmel került nagyon közel az utolsó selejtezőkörhöz, ahol a luxemburgi, vagy a lengyel aranyérmes lehet az ellenfél.  Egy hete az F91 Dudelange 2–1-re nyert a Legia Varsó pályán, a hazaiak egy teljes félidőt játszottak emberhátrányban.

Akárcsak múlt héten, ezúttal is a Pro Tv sugározza a FCSB és a Hajduk Split csatáját. A horvátországi odavágó után nem lettünk sokkal okosabbak, a nagy küzdelemben 0–0-ra végeztek a felek, de a párharc enyhe favoritja továbbra is a bukaresti csapat.

Kovács István a Hajduk Split–Slavia Szófia találkozó után ismét szerepet kap az idei EL-selejtezőben. A nagykárolyi játékvezető Angilába utazott, ő fújja majd a sípot a játéknap egyik legérdekesebbnek ígérkező mérkőzésén, a Burnley FC–Istanbul Basaksehir összecsapáson. A Turf Moor-stadionban Kovács István munkáját Vasile Florin Marinescu és Ovidiu Artene fogja segíteni, míg a tartalék játékvezető Marius Avram.

A Burnley az elmúlt idényben hetedik helyen zárt a Premier League-ben, a Basaksehir pedig harmadik lett a török élvonalban. Az isztambuli klubnál olyan nagynevű játékosok kergetik a labdát, mint Gael Clichy, Emmanuel Adebayor, vagy Arda Turan, bár az FC Barcelonától kölcsönbe vett középpályás most éppen sérült.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, második mérkőzések

19.30 Universitatea Craiova–RB Leipzig (német)
A párharc állása: 3–1 a Leipzig javára

20.00 Kolozsvári CFR–FC Alashkert (örmény) – Digi Sport 1, Look Plus
A párharc állása: 2–0 a CFR javára

21.30 FCSB–Hajduk Split (horvát) – Pro Tv
A párharc állása: 0–0

Teljes napi program az UEFA honlapján.

futballEurópa LigaUEFAselejtezőCS U CraiovaKolozsvári CFRFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek