2024. március 29. péntekAuguszta

Simona Halep menetel a wimbledoni tornán

 utolsó frissítés: 12:59 GMT +2, 2018. július 06.

Simona Halep nyolcvan percet töltött a pályán a wimbledoni teniszbajnokság negyedik versenynapján, a világelső a kínai Cseng Szajszaj legyőzésével jutott tovább a női egyes harmadik fordulójába.

Halep csütörtöki ellenfele 126. a WTA-ranglistán, a wimbledoni Grand Slam-torna előtt egyszer mérkőztek meg egymással: a 2015-ös kemény pályás sencseni tornán Halep 6:2/6:3 arányú sikert aratott.

Szajszaj Londonban sem tudott szettet nyerni Haleppel szemben, bár az első játszma izgalmasan alakult: Simona 2–0-ra vezetett, de az ázsiai lány visszabrékelt, egyenlített, majd 3:3-nál elvette a favorit adogatását és hozta a sajátját. A konstancai teniszező 3–5-ös állásnál összekapta magát, olyannyira, hogy a következő tíz játékot zsinórban megnyerte, így végül egy szoros első és egy nagyon egyoldalú második játszma után győzedelmeskedett. Végeredmény: 7:5, 6:0.

Simona Halep az első körben a japán Nara Kurimit (WTA 100.) búcsúztatta, a legjobb 32 között megint ázsiai ellenfele lesz, a tajvani Hszie Su-vejjel mérkőzik meg szombat délután. Halep legjobb eredményét a wimbledoni tornán 2014-ben érte el, akkor egészen az elődöntőig nem talált legyőzőre.

Wimbledonban nyolc román játékos szerepelt a női egyes főtábláján, közülük csak Halep és Mihaela Buzărnescu jutott el a harmadik körig. Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina-Camelia Begu és Elena-Gabriela Ruse az első, Alexandra Dulgheru, illetve Sorana Cîrstea a második fordulóban esett ki.

WimbledonSimona Haleptenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek