2021. március 1. hétfõAlbin

FIBA Európa Kupa: szibériai kiszállás is vár a Sepsi SIC-re

 utolsó frissítés: 15:49 GMT +2, 2018. július 05.

A Sepsi-SIC idén is elindul a FIBA Európa Kupában, a női kosárlabda nemzeti liga győztese a sorozat müncheni sorsolásán a D-csoportba került, akárcsak a török Mersin BSB, az orosz Jenyiszej Krasznojarszk, míg a negyedik ellenfél a selejtezőből érkezik.

A másodrangú kontinentális kupa alapszakasza csak október 25-én rajtol, de a bajor fővárosban már csütörtökön, 95 nappal a kezdés előtt kisorsolták a csoportokat. A sepsiszentgyörgyi bajnokcsapat az egyes számú főcsoport D-jelű négyesében fog szerepelni.

A zöld-fehérek az első kalapból a Mersint kapták ellenfélnek, a másodikból pedig a Jenyiszej landolt a Sepsi csoportjában, amely a lengyel Basket 90 Gdynia vagy a török Orman Genclik csapatával lesz teljes a selejtezőt követően. A leghosszabb kiszállás az oroszországi lesz, a szibériai Krasznojarszk több mint ötezer kilométerre fekszik Bukaresttől, a Sepsi-SIC játékosaira és edzőire tíz és félórás repülőút vár.

Az elmúlt idényben a Sepsi-SIC bravúros továbbjutást hajtott végre az Európa Kupában. Zoran Mikes együttese első három meccsét elveszítette az alapszakaszban, de végül csak a Hatay BB (török) végzett a háromszéki csapat előtt, amely két győzelemmel megelőzte az Energa Torunt (lengyel), illetve a Piestanske Cajkyt (szlovák) és bejutott a rájátszásba. A play-off első körében a görög bajnok Olympiakosz összesítésben 122–115-re nyerte meg a sepsiszentgyörgyiek elleni párharcot.

Ami az ellenfeleket illeti, a Mersin BSB az elmúlt idényben negyeddöntőt játszott a sorozatban, a Jeniszej és a Gdynia a rájátszás második köréig jutott.

A FIBA Európa Kupa címvédője a Galatasaray, az isztambuliak az olasz Reyer Venzia ellen diadamaskodtak a kétfelvonásos döntőben.

A kupa alapszakaszában összesen 40 csapat fog szerepelni két főcsoportra és további öt-öt csoportra bontva. Pillanatnyilag 32 együttes helye garantált a főtáblán, négy párharc vesztese csatlakozik az Euroliga selejtezőjéből, illetve másik négy győztes az Európa Kupa selejtezőjéből, amelynek odavágóit október 9-én, a visszavágókat október 12-én rendezik.

A másik főcsoport beosztása

FIBA Európa KupaSepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek