2024. március 29. péntekAuguszta

Birminghami tenisztorna: Szvitolina pipa, elődöntőt játszik Buzărnescu

 utolsó frissítés: 10:46 GMT +2, 2018. június 23.

Tovább menetel Mihaela Buzărnescu a füves pályás birminghami tenisztornán, a világranglistán harmincadik román versenyző pénteken az ukrán Elina Szvitolinát legyőzve jutott be az elődöntőbe.

A 30 éves bukaresti játékos rövid időn belül másodjára borította a papírformát Szvitolina ellen. A pályafutása során egyéniben 13 WTA-tornát nyerő ukrán lányt a szakértők a legnagyobb esélyesek közé sorolták a Roland Garroson, de Buzărnescu a harmadik körben megállította a nála hét évvel fiatalabb ellenfelét.

Szvitolinának Birminghamben nem sikerült visszavágni a párizsi vereségért, Buzărnescu megint kifogott rajta. Pedig a balkezes román teniszezőnek a múlt heti Nottingham Open után ez csak a második WTA-tornája füves pályán. Buzărnescu könnyedén alkalmazkodott a körülményekhez, legutóbb döntőt játszott párosban a brit Heather Watsonnal, most pedig közel áll az egyéni fináléhoz.

A pénteki mérkőzés 73 percet tartott, Buzărnescu mindkét szettben kétszer brékelte Szvitolinát, végül 6:3, 6:2 arányban, viszonylag simán nyert. A Simona Halep után második legjobban rangsorolt román teniszező 18 nyerőt és csak 12 ki nem kényszerített hibát ütött, Szvitolinánál viszont sokkal több volt a hiba, mint a nyerő (25–14).

„Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, sikerült megfelelően koncentrálni, jól játszottam. Lenyűgöző ez az elmúlt két hét, már csak azért is, mert a pályafutásom során keveset teniszeztem füvön. A múlt heti nottinghami torna előtt csak egy napot edzhettem. Tavaly csupán két meccsem volt füvön, és azon kívül két évvel korábban még egy.

Szivtolina lenyűgöző játékos, ilyen fiatalon már nagyon sok mindent megvalósított és még sok hasonlóra számíthatunk tőle” – nyilatkozta a mérkőzés után Buzărnescu, aki a négy között a birminghami torna cseh címvédőjével, azaz Petra Kvitovával találkozik.

A másik ágon a cseh Barbora Strycová és a szlovák Magdaléna Rybáriková meccsel a döntőbe jutásért. Az angliai teniszbajnokság győztese 163 085 dollárral és 470 világranglista-ponttal gazdagodik.

Birminghami WTA-torna – a negyeddöntő eredményei

Magdaléna Rybáriková (szlovák)–Dalila Jakupović (szlovén) 6:2, 6:4
Barbora Strýcová (cseh)–Leszia Curenko (ukrán)  7:5, 3:0-nál Curenko feladta
Julia Görges (német, 5. kiemelt)–Petra Kvitová (cseh, címvédő, 4.)  1:6, 4:6
Mihaela Buzărnescu (román)–Elina Szvitolina (ukrán, 2.) 6:3, 6:2

Mihaela BuzărnescuWTAtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek