2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka

3x3-as kosárlabda-vb: a magyar lányoknak sikerült, ami a román fiúknak nem

 utolsó frissítés: 16:59 GMT +2, 2018. június 11.

A magyar női válogatott bejutott a negyeddöntőbe a Manilában zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon. A fülöp-szigeteki torna férfi mezőnyében a román csapat már a csoportkörben kiesett.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a csoportkörben 20:14-re verte a hollandokat, majd 19:14-re kikapott a spanyoloktól, aztán 16:13-ra legyőzte a németeket, végül pedig 18:15-tel bizonyult jobbnak a házigazdáknál.

A D jelű ötösben a spanyol, a holland és a tavaly vb-ezüstérmes magyar csapat is 3/1-es mérleggel zárt, s a dobott pontok rangsorolása révén utóbbi csoportmásodikként lépett tovább a spanyolok mögött a nyolc közé.

A vb honlapja szerint a keddi negyeddöntőben Kína lesz a magyarok ellenfele. A magyar válogatottat Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotja a Fülöp-szigeteken.

Romániát szintén négy játékos képviselte a világbajnokságon, a válogatott – amelynek tagja Marius Ciotlăuș, Vlad Dumitrescu, Anton Diaconescu és Alin Andrieș – nem jutott tovább a kiesése szakaszába. A románok az A-csoportban csak Új-Zélandot tudták legyőzni, Szerbiától, Hollandiától és Kirgizisztántól kikaptak, így egy győzelem és három vereség mellett a negyedik helyen végeztek.

A 3x3-as kosárlabdában – amely szerepelni fog a 2020-as tokiói olimpia műsorán – tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, melyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

MTI/Lelátó

FIBAkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek