2021. április 14. szerdaTibor

Jégkorong: magyar csapatok csatlakoznak a szlovák extraligához

 utolsó frissítés: 12:41 GMT +2, 2018. június 07.

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest, a jégkorong Erste/MOL Liga legutóbbi négy kiírásának bajnokai felvételt nyertek a szlovák extraligába.

A magyar csapatok csatlakozásáról a szlovák bajnokság hivatalos honlapján, a tippsportliga.hockey portálon is beszámoltak. A hír szerint a felek közti tárgyalások hetek óta zajlanak, várhatóan a napokban véglegesítik a megállapodást.

A magyar kormány a héten 600 millió forintos (1,9 millió euró) támogatást hagyott jóvá erre az évre a Magyar Jégkorong Szövetségnek. A MAC és a DVTK csapatát csak úgy fogadták be a szlovák ligába, ha a magyar klubok 500-500 ezer eurós benevezési díjat fizetnek.

A budapesti és a miskolci csapat az elmúlt három szezonban egymás ellen játszott a magyar bázisú bajnokság döntőjében. Idén a MAC nyerte a trófeát, az előző két idényben viszont a DVTK lett a bajnok, a diósgyőriek ugyanakkor a 2014/15-ös évadban is diadalmaskodtak a MOL Ligában, akkor a felvidéki Érsekújvár gárdáját győzték le a fináléban.

Érdekesség, hogy az elmúlt szezonban először rendezték meg a Visegrád Kupát négy magyar és ugyanennyi szlovák csapat részvételével. A januári döntőben a HK Nitra széltövéssel győzte le a DVTK Jegesmedvék együttesét.

A magyarnál jóval nívósabb szlovák extraligában 2010 óta 11 csapat verseng a bajnoki címért, idén, illetve tavaly is a HC ’05 Banská Bystrica bizonyult a legjobbnak.   

DVTK JegesmedvékMAC Budapestjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek