2021. április 14. szerdaTibor

Kane-kapitány: képesek vagyunk rá, megnyerhetjük a vb-t

 utolsó frissítés: 10:04 GMT +2, 2018. június 14.

Magasra tette a mércét Harry Kane, az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő angol válogatott újonnan kinevezett csapatkapitánya. A Tottenham Hotspur játékosa egy sajtóbeszélgetésen azt nyilatkozta, lát rá esélyt, hogy a Háromoroszlánosok megnyerjék a június 14-én rajtoló foci-vb-t.

Gareth Southgate szövetségi kapitány már hetekkel ezelőtt közölte Kane-nel a döntését, de csak most vált hivatalossá, hogy Oroszországban a Tottenham 24 éves csatárja viselheti a kapitányi karszalagot. Az angolok új vezére kedden újságírókkal beszélgetett a közelgő világbajnokságról, többek között arra a kérdésre is válaszolnia kellett, hogy Anglia megnyerheti-e a tornát.


Két kapitány, Southgate és Kane - fotó: thefa.com

„Igen, úgy gondolom, képesek vagyunk rá, mint bármelyik más csapat. Nagyon-nagyon nehéz lesz, a világbajnokságon kiváló válogatottak szerepelnek, de ezért a célért megéri harcolni. Az, hogy fiatal a keretünk, nem lehet kifogás, ez csak jó dolog. Megnyerhetjük a vb-t, ez a célunk, más helyezéssel nem lehetünk elégedettek” – nyilatkozta Kane, aki ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 41 gólt szerzett, a Tottenham egyébként harmadik lett a Premier League-ben.

Az angolok csapatkapitánya elismerte, hogy nem tartoznak a favoritok közé, de példaként a Liverpool idei BL-menetelését hozta fel. Mint fogalmazott, senki nem számított arra, hogy a vörösök eljutnak a Bajnokok Ligája döntőjéig.

Az angol válogatott június 12-én utazik Oroszországba, a csapat a G-csoportban Tunézia ellen mutatkozik be június 18-án. A második körben Anglia ellenfele Panama lesz, majd következik a Belgium elleni csoportrangadó. Az angolok a mérkőzések előtt a szentpétervári bázisukon fognak edzeni és lazítani.

BBC Sport

oroszországi foci-vbfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek