2024. március 29. péntekAuguszta

Európa Liga: nem volt sima továbbjutás a negyeddöntőben

 utolsó frissítés: 13:38 GMT +2, 2018. április 13.

A Real Sociedad és a Borussia Dortmund után az osztrák bajnok RB Salzburg a Laziot is kiejtette az UEFA Európa Liga kiesés szakaszában. Csütörtökön még az Olimpique Marseille, az Arsenal és az Atlético Madrid jutott be az elődöntőbe, de egyik továbbjutónak sem volt könnyű dolga.

A római csapat 4–2-es előnnyel utazott a visszavágóra, és úgy tűnt, a gólnélküli első félidőt követően az 55. percben Ciro Immobile lezárta a továbbjutást egy nagyszerű befejezéssel. A Lazio azonban elbukta az elődöntőt, a Salzburg négy gólt szerzett a második 45 percben, így az osztrákok végül 6–5-ös összesített eredménnyel mentek tovább.

Az első mérkőzést minimális különbséggel elveszítő Olimpique Marseille 5–2-vel vágott vissza hazai pályán az RB Leipzig együttesének. Gulácsi Péterék a hosszabbításban egy ponthelyzettől remélték a továbbjutást jelentő gólt, a magyar válogatott kapus is felmerészkedett az ellenfél tizenhatosába, de gólt az OM szerzett: egy ellentámadáson Szakaj Hiroki rúgta a labdát az üresen maradt kapuba.

A CSZKA Moszkva játékosai a 4–1-es londoni kudarc után sokáig sakkban tartották az Arsenalt. Az orosz fővárosban előbb Fedor Csalov, majd Kirill Nababkin küldött a kapuba egy-egy Petr Cechről kipattant labdát. A CSZKA 3–0-val továbbjutott volna, ám Danny Welbeck a 75. percben szépített, s ezzel megnyugtatta az „ágyúsok” szurkolóit. A hazaiaknak végül a győzelem sem jött össze, a végjátékban Aaron Ramsey egyenlített.

Az Atlético Madridnak is meg kellett szenvednie a legjobb négy közé jutásért. Diego Simeone alakulata az után, hogy 2–0-ra nyert saját pályáján, a lisszaboni José Alvalade Stadionban már nem járt sikerrel. A Sporting Fredy Montero fejesével győzött, az 1–0-s siker viszont kevésnek bizonyult a portugálok számára, így végül ebben a párharcban is a papírforma érvényesült.

UEFA Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók

RB Salzburg–SS Lazio 4–1 (0–0)
gól: Dabbur (56.), Haidara (72.), Hvang (74.), Lainer (76.), ill. Immobile (55.)
Továbbjutott a Salzburg 6–5-ös összesítéssel

Olympique Marseille–RB Leipzig 5–2 (3–1)
gól: Ilsanker (6., öngól), Sarr (9.), Thauvin (38.), Payet (60.), Szakaj (90+4.), ill. Bruma (2.), Augustin (55.)
Továbbjutott a Marseille (5–3)

CSZKA Moszkva–Arsenal 2–2 (1–0)
gól: Csalov (39.), Nababkin (50.), ill. Welbeck (75.), Ramsey (90+2.)
Továbbjutott az Arsenal (6–3)

Sporting CP–Atlético Madrid 1–0 (1–0)
gól: Montero (28.)
Továbbjutott az Atlético (2–1)

Frissítés: elkészült az elődöntő sorsolása, az Arsenal az Atlético Madriddal, a Marseille pedig a Salzburggal került össze. Az első mérkőzéseket április 26-án, a visszavágókat május 3-án rendezik.

Európa Ligafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek