2021. március 7. vasárnapTamás

Miklós Edit nagy bejelentést tett: visszavonul

 utolsó frissítés: 14:53 GMT +2, 2018. április 12.

Miklós Edit alpesi síző csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be Budapesten, hogy nem folytatja a versenyezést a profik között. A Csíkszeredában született 30 éves sportoló visszavonul és indulni fog a Magyar Síszövetség elnökválasztásán.

Edit nem vehetett részt a phjongcshangi téli olimpián, miután januárban az ausztriai Bad Kleinkirchheimban rendezett világkupa-futamon súlyos térdsérülést szenvedett. Műteni kellett, akárcsak egy évvel korábban, amikor Altenmarkt-Zauchenseeben sérült meg súlyosan.

Miklós Edit azt mondta, eredetileg úgy tervezte, hogy a jövő évi vb után akasztja szögre a bukósisakját. A 30 éves sportoló kifejtette, nem az egészségi állapota miatt hagyta abba, mivel januári, második térdsérülése szinte „semmiség” volt az elsőhöz képest. Kiemelte, térdszorító nélkül jár és három hónappal a balesetet követően már sílécre állhatna.

„Mindent megtettem, büszkén hagyom abba” – fogalmazott Miklós Edit, aki elárulta, számára a szocsi játékokon elért hetedik helye a legkedvesebb emlék, de szívesen gondol a világkupa-futamokon elért két harmadik helyére is.


Az MTK versenyzője megkönnyezte a bejelentést - MTI Fotó: Kovács Tamás

„Rengeteget segítettem abban, hogy Magyarország felkerüljön a sísport térképére. Csodálatos hét esztendő volt magyar színekben versenyezni, mindig a profizmus felé haladtunk. A mostani vezetőség, Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető viszont amatőr” – jelentette ki sajtótájékoztatóján a lesiklásban olimpiai hetedik alpesi síző.

Hozzátette: „Semmi jóra nem vezet, amit ők csinálnak. Nem tudunk profin együttműködni, elsősorban ezért döntöttem a visszavonulás mellett.”

A csíkszeredai születésű síző elmondta, novemberben úgy választották meg elnöknek Bajai Andrást, hogy folytatja az előző vezetés által megkezdett munkát, de egyik napról a másikra ezt felrúgta, az általa kinevezett ügyvezető pedig rendre beleszólt szakmai kérdésekbe. A szövetségben uralkodó káoszra példaként említette, hogy az egyik szponzori szerződést felmondták, az edzők pedig nem kapják meg a pénzüket.

„A mostani fiatalok jobb eredményeket érnek el, mint én ugyanebben a korban. Összes energiámat abba fektetem, hogy ők jobbak legyenek. Lesznek még Miklós Editek és világkupákon szereplő versenyzők” – mondta Miklós Edit, aki a korábbi, Kálomista Gábor és Kaszó Klára által fémjelzett vezetés munkájának folytatását ígérte, szorosan együttműködve a klubokkal.

Az eseményen jelen volt a szintén csíkszeredai születésű, kétszeres olimpikon Szőcs Emőke sílövő és sífutó is, aki múlt héten vonult vissza. Ő az MTI-nek elmondta, szintén szerepet vállal a szövetség munkájában, amennyiben Miklós Edit lesz az elnök.

Vasárnap 15 órától a Danubius Hotel Arénában tartják a szervezet rendkívüli közgyűlését, melynek egyik napirendi pontja a tisztségviselők visszahívása, majd megválasztása.

MTI / Lelátó

 

visszavonulásMiklós Editalpesi sí
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek