2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Tízezer lejre büntette a Román Labdarúgó Szövetség a bukaresti Juventust

 utolsó frissítés: 19:37 GMT +2, 2018. április 11.

A román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) honlapján szerdán megjelent a fegyelmi bizottság határozata a Bukaresti Juventus–Sepsi OSK labdarúgó-mérkőzést megelőző magyarellenes incidens ügyében.

A fegyelmi bizottság a történtekért két büntetést szabott ki a meccset szervező fővárosi klubra. A Juventust öt-, illetve tízezer lejre büntette a Román Labdarúgó Szövetség, de a szabályok szerint ebből csak a nagyobbik összeget kell kifizetnie az egyesületnek.

Megbírságolták továbbá a bukaresti labdarúgó-egyesület ügyvezető igazgatóját, Paul Terteleacot (6500 lej), valamint az Anghel Iordănescu Stadion bemondóját, Gheorghe Mihai-t (2500 lej).

„A Sepsi OSK üdvözli és méltányosnak ítéli a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának, a Juventus Bukarest–Sepsi OSK bajnoki mérkőzés előtti gyűlölködő megnyilvánulások nyomán hozott döntéseit. Klubunk a román labdarúgásban zajló rendteremtésre irányuló erőteljes intézkedésnek ítéli a szövetség döntését, és ezzel megnyugtató módon lezártnak tekinti az ügyet” – közölték a sepsiszentgyörgyiek.

A hétfői, a székelyföldi vendégcsapat kétgólos sikerével zárult mérkőzés előtt a voluntari-i stadionban magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le.

Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója az MTI-nek elmondta: az uszítás bekerült a mérkőzés hivatalos jelentésébe, ezért a Sepsi OSK csak azt várja el, hogy az illetékes szervek végezzék a dolgukat. A klubvezető hozzátette: tudomása szerint egy brassói magánszemély ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.

Lelátó / MTI

 

Sepsi OSKLPFFRFfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek