2024. március 29. péntekAuguszta

Meglepetést hozott a fapados kolozsvári derbi

 utolsó frissítés: 15:21 GMT +2, 2018. április 11.

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság ötös csoportját fölényesen vezető Kolozsvári U 2–1-re kikapott kedden a CFR tartalékcsapatától. Ez volt a csíkos mezesek második veresége a Liga 3 mostani szezonjában.

A kolozsvári derbit eredetileg március első napjaiban kellett volna megrendezzék, de a rossz időjárás miatt akkor a teljes fordulót elhalasztotta a szövetség. A mérkőzés a fellegvári CMC-pályán zajlott, szurkolók nélkül, a házigazda CFR közlése szerint biztonsági okokból döntöttek úgy, hogy nem engedik be a két csapat drukkereit a találkozóra.


fotó: Radu Pădurean - Kolozsvári CFR

Bár a „vasutasok” elsőszámú csapatából a brazil hátvéd, Gilvan, illetve az FC Botoșani-tól a télen igazolt középpályás, Mihai Bordeianu is pályára lépett, a tabella alapján a vendégek számítottak esélyesebbnek. Az U-nál olyan ismert és rendkívül tapasztalt játékosok szerepelnek, mint George Florescu, Dorin Goga, Valentin Lemnaru, vagy Octavian Abrudan.

A Liga 3 ötös csoportjában az U korábban csak egyszer kapott ki, ősszel a tasnádiak nyertek nem kis meglepetésre a másodosztályba igyekező kolozsváriak ellen. A fekete-fehérek második vereségét április 10-én a CFR 2 szállította.

A fapados derbin a házigazdáknál Gabriel Dodoi duplázott, a Târgu Jiuban született 19 éves játékos előbb az első félidő végén, majd kevéssel a szünet után szerzett gólt egy-egy ellentámadásból. Az 52. percben Goga emelt lövéssel szépített 2–1-re, de egyenlíteni már nem tudott az U.  A Kolozsvár Arénában rendezett, augusztusi 1–1 után a CFR tartalékai ezúttal legyőzték a városi riválist.

Érthető, hogy nagy volt az öröm a meccs után a CFR öltözőjében:

Az első helyen álló Kolozsvári U előnye hét pont a Fehér megyei Industria Galda (Alsógáld) előtt, a kolozsváriak ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak a vetélytársnál.   

futballKolozsvári CFRKolozsvári U
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek