2024. március 29. péntekAuguszta

Liga 1: elhalasztották a rájátszás első fordulóját

 utolsó frissítés: 16:58 GMT +2, 2018. február 28.

A havazás és a fagy miatt egy héttel elhalasztották az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság rájátszásának első fordulóját, amelyet eredetileg ezen a hétvégén rendeztek volna meg.

A döntés a liga szerdai ülésén született meg, előzőleg 11 klub képviselői kérték a mérkőzések elnapolását. A gsp.ro információja szerint a Román Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága hasonlóan fog eljárni a másod- és a harmadosztályú bajnokság esetében.  

Az időjárás az alapszakasz utolsó fordulójában is gondot okozott a Liga 1-ben, a hétfői Concordia Chiajna–FC Voluntari mérkőzést 24 órával kellett elhalasztani, mivel a pálya labdarúgásra alkalmatlan volt.

A rájátszás első fordulójának párosítása:

Felsőház 
CS U Craiova–Astra Giurgiu
FCSB–FC Viitorul
Kolozsvári CFR–CSM Poli Iași

1. Kolozsvári CFR 30 pont, 2. FCSB 28 p., 3. CS U Craiova 26 p., 4. Astra Giurgiu 22 p., 5. FC Viitorul 22 p., 6. CSM Poli Iași 20 p.

Alsóház
FC Botoșani–Juventus București
Dinamo–Medgyesi Gaz Metan
Concordia Chiajna–Sepsi OSK
FC Voluntari–Temesvári ACS Poli

1. FC Botoșani 20 pont, 2. Dinamo 20 p., 3. Concordia Chiajna 14 p., 4. FC Voluntari 14 p., 5. Temesvári ACS Poli 14 p., 6. Sepsi OSK 10 p., 7. Medgyesi Gaz Metan 8 p., 8. Juventus Buc. 8 p.

Frissítés: a Román Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt az FC Botoșani–CSM Poli Iași mérkőzés után a CS U Craiova–Dinamo találkozót is elhalasztják egy későbbi időpontra. A Románia Kupa negyeddöntőjében már megrendeztek egy meccset, a Medgyesi Gaz Metan 1–0-ra győzte le hazai pályán az Astra Giurgiut. Szerdán 18 óra 30 perctől kezdődik az AFC Hermannstadt–FCSB összecsapás.

  

 

futballLiga 1LPF
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek