2020. október 27. keddSzabina

Óriási meglepetés: Kuti Nándorék legyőzték a horvátokat

 utolsó frissítés: 22:12 GMT +2, 2018. február 23.

Az idegenben szereplő román férfi kosárlabda-válogatott 58:56 arányban legyőzte Horvátország csapatát a 2019-es világbajnokság európai selejtezőjének első körében.

A zadari arénában rendezett pénteki mérkőzésen a román csapatból Kuti Nándor dobta a legtöbb pontot, a Kolozsvári U-BT játékosa 16 egységig jutott. Emanuel Cățe dupla duplázott (13 pont, 14 lepattanó), Titus Nicoară 8, Bogdan Nicolescu 7, Andrei Mandache 5, Giordan Watson 4, Radu Paliciuc 3, míg Alexandru Olah 2 ponttal járult hozzá a nem mindennapi sikerhez.


fotó: fiba.basketball

Ez volt a román csapat második győzelme a D-csoportban, az előző fordulóban a hollandok ellen 75:68-ra nyert a macedón Zare Markovszki által irányított válogatott. A nyitókörben az olaszok túl kemény diónak bizonyultak, a torinói találkozón öt ponttal (75:70) jobbak voltak a taljánok, akik hétfőn (február 26-án) a kolozsvári sportcsarnokban fognak vendégeskedni.

A C-csoportban szereplő, és a Hanga Ádámot nélkülöző magyar válogatott pénteken 80:75 arányú vereséget szenvedett Litvániában. Sztojan Ivkovics legénysége korábban Koszovó ellen érvényesítette a papírformát Debrecenben, Lengyelországban viszont nem járt sikerrel a tavalyi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig menetelő csapat.

A nyolc selejtezőcsoportból összesen 24, azaz mindegyik négyesből három együttes jut tovább a kvalifikáció második körébe, ahol hatos csoportokban gyűjthetik tovább a pontokat. A jövő évi kínai világbajnokságon 12 csapat szerepelhet Európából.

Román Kosárlabda Szövetség (FRB)FIBAkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek