2024. március 29. péntekAuguszta

Budapesti hoki-vb: sűrűnek ígérkezik a magyar válogatott felkészülési programja

 utolsó frissítés: 15:54 GMT +2, 2018. február 12.

A magyar jégkorong-válogatott öt találkozót játszik közvetlenül az áprilisi, budapesti divízió I/A-világbajnokság előtti felkészülési időszakban.

Egri Gergely sportigazgató a magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a magyar válogatott péntektől Katowicében szerepel felkészülési tornán, sorrendben az egyaránt vb-ellenfél kazah, olasz, illetve a házigazda lengyel válogatottal mérkőzik.

Mint mondta, a közvetlen vb-felkészülés március 19-én kezdődik, jelenlegi állás szerint öt felkészülési meccsel. Ebből hármat – Ausztria, Japán és Ukrajna ellen – Magyarországon, míg kettőt külföldön, Ausztriában és Szlovéniában játszik a magyar válogatott.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kifejtette, sok mérkőzést láttak az Erste Ligában az alapszakaszban és a vasárnap zárult középszakaszban, s különösen a karácsony utáni időszakban minőségben emelkedett a színvonal.

„Láthattuk a fejlődést mindenkinél, van egy-két csapat, amely igazán kiemelkedik, a MAC és a DVTK például igen magas színvonalon játszott vasárnap este” – fogalmazott a finn edző. Tolvanen hozzátette, soha nincs annyi ideje a válogatottnak a közös munkához, mint amennyit szeretnének, de így van ezzel mindenki.

„Tovább szeretnénk csiszolni a szisztémát, a novemberi felkészülési tornán láthattuk, hogy jól működik, de még van min dolgozni” – mondta a finn szakember. Tolvanen kitért arra is, hogy harminc hokis utazik majd Katowicébe, a keret kialakításába sérülések beleszóltak, ám így is lehetőség szeretne biztosítani minél több játékosnak arra, hogy a liga után a válogatottban is megmutathassa magát.

„Nem bulihokit szeretnénk játszani, hanem megtanulni nyerni, és győzni akarunk már ezen a héten is” – szögezte le Jarmo Tolvanen.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

MTI

jégkorongbudapesti hoki-vbMagyar Jégkorong Szövetség
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek