2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Nem ment Tófalvi Évának az olimpián sprintben

 utolsó frissítés: 18:13 GMT +2, 2018. február 10.

Nem sikerült jól Tófalvi Évának a pjongcsángi téli olimpia biatlon versenyeinek női 7,5 kilométeres sprintszáma, négy lövőhibával összesítésben a 81. helyen végzett. Tófalvi hátránya a győzteshez képest 4:13,8 perc volt - derül ki a játékok honlapjának összesítéséből.

A versenyt a nagy esélyes német, Laura Dahlmeir nyert lövőhiba nélkül, a második helyen Marte Olsbu érkezett be egy hibával. Olsbu dobogós helyezése már nagyobb meglepetés, mert korábban csak egyszer végzett a legjobb háromban egyéni számban világbajnokságon. A harmadik helyen a cseh Veronika Vitkova zárt szintén egy hibával. Neki ez az első érme világbajnokságról vagy olimpiáról, de a mostani dobogós hely azért nem teljesen meglepetés, az idei sprint világkupában ugyanis jelenleg a második helyen áll.

Több, mint tíz versenyző pályázott reális eséllyel a dobogóra a szombati sprintben. A kiszámíthatatlan, olykor erős szél több klasszis lövészetét is megnehezítette, sokan nem is egyet hibáztak. Például a címvédő Anastasiya Kuzmina is 3 hibát követett el a lőtéren, így kiváló futása ellenére sem volt sansza az éremre, és sorozatban harmadik olimpiai aranyát is megszerezze ebben a versenyszámban.

Az olimpiára utolsó pillanatban kvalifikáló Tófalvinak ez a leggyengébb eredménye, amit az olimpiákat illeti. A sprintben eddig a leggyengébben a torinói olimpián szerepelt, akkor a 70. helyen ért célba, míg a legjobb eredménye a vancouveri játékokról van, akkor a 13. helyen zárt. (hírszer.)

olimpiaPjongcsang 2018
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek