2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

A jövő megérkezett: bemutatták az új generációs Formula E autókat

 utolsó frissítés: 18:59 GMT +2, 2018. január 30.

A széria alapítója, Alejandro Agag elmondta, az új autó a jövő versenygépeit képviseli és forradalmi újítást jelent az egész motorsportra tekintve.

Az együléses elektromos autók versenyszériája, a Formula E 2013-ban mutatkozott be a nagyközönség előtt. Az azóta eltelt öt év alatt az autók nem estek át jelentős változáson, most viszont digitálisan rántották le a leplet a második generációs gépről, ami szakított az eddigi standard formával és modern, LMP1-es ihletésű, mondhatni futurisztikus alakot öltött.

A Nemzetközi Automobil szövetség (FIA) szabályainak megfelelően a Formula E már a pilóták fejét védeni kívánó glóriával együtt mutatta be négykerekűjét, amely elődjéhez képest majdnem kétszer annyi energiát képes tárolni és jóval gyorsabb is. A korábbi évektől eltérően, amikor futam közben a pilótáknak autót is kellett cserélniük, ezzel a továbbfejlesztett változattal már a teljes távot megtehetik a versenyzők.

A Formula E ötödik szezonja, amelyben többek közt olyan gyártók szállnak versenybe, mint az Audi, BMW, Jaguar és a Renault, február harmadikán foytatódik Santiago de Chilében. A 2018/19-es szezonban használatos autót pedig március hatodikán, Genfben mutatják be élőben is.

Formula EFIA
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál