2021. szeptember 19. vasárnapVilhelmina

Szlovén válogatott kosaras érkezett Kolozsvárra

 utolsó frissítés: 13:01 GMT +2, 2018. január 03.

A férfi kosárlabda nemzeti ligában éllovas Kolozsvári U vezetői megegyeztek Miha Lapornikkal, a 24 éves, 194 centiméteres szlovén dobóhátvédet a távozó litván légiós, Vaidas Kariniauskas helyére igazolták.

Lapornik már 17 évesen bemutatkozott a szlovén első osztályban, a Zlatorog Lasko csapatával az Adria Ligában is szerepelt. Innen a fővárosi Union Olimpija Ljubljanához igazolt át, de az első ljubljanai szezonja végén lecsapott rá a Bilbao Basket, amellyel a 2016/17-es idényben a spanyol bajnokságban és az EuroKupában szerepelt. Ősszel visszatért a Zlatoroghoz, de a szerződésében foglaltak szerint szabadon igazolható volt, ezt használták ki a kolozsváriak.

Miha Lapornik 2017-ben bekerült a későbbi Eb-győztes szlovén válogatott bő keretébe, az utolsó keretszűkítésnél kiesett a nemzeti csapatból, így nem játszhatott az Európa-bajnokságon.

Mihai Silvășan, a Kolozsvári U férfi kosárcsapatának vezetőedzője így nyilatkozott az új játékosról: „Sikerült leigazolnunk Miha Lapornikot, aki egy jó játékos. Fiatal, megvan benne a bizonyítási vágy, nagyon jó shooter, ez pedig hiányzott a csapatból. Pályafutása során a Bilbaónál is játszott, ami sokat elárul a tudásáról. Intelligens kosárlabdázó, azt hiszem, erre volt szükségünk, hogy teljesítsük a célkitűzéseinket. Üdvözöljük a csapatunkban! – idézi a klub honlapja Mihai Silvășant.

Lapornik a 2012-es, szlovéniai rendezésű U20-as Európa-bajnokságon bronzérmes lett a korosztályos válogatottal.

átigazolásMihai LapornikkosárlabdaKolozsvári U-BT
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek