2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Felfüggesztett büntetést kapott Bölöni László

 utolsó frissítés: 12:58 GMT +2, 2017. november 29.

A Belga Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette Bölöni Lászlót, amiért a Royal Antwerp FC edzője a játékvezetőt kritizálta csapata október 26-i bajnokiját követően.

Az Antwerp 0–0-s döntetlent játszott a Standard Liege-zsel, a mérkőzésen pedig Bram Van Driessche kiállította az erdélyi szakembert. Bölöni nem maradt adós, a lefújás után adott nyilatkozatában kitért a bíráskodásra is.

„Belgiumban a nagy csapatoknak jogunk van kisebb megelepetéseket kapni. Velünk nem úgy bánnak, mint a többi klubbal. A Standard nyomást helyez a bírókra” – mondta a Marosvásárhelyen született 64 éves edző.

Bölöni felfüggesztett büntetést kapott a szövetségtől, újabb hasonló nyilatkozat esetén 2500 eurót kell fizetnie és kétmeccses eltiltást kap. A RAFC edzője a kiállítás miatt is pénzbüntetést kapott, az ezer eurós bírságnak a felét kellett kifizetnie, a büntetés másik felét felfüggesztették. Bölöni Lászlót ráadásul a bajnokságot szervező Pro Liga is megbüntette, mégpedig ötezer euróra.   

Az Antwerp 16 forduló elteltével a rájátszást jelentő ötödik helyen áll a 16 csapatos belga élvonalban. Az újoncnak hat győzelme, hat döntetlenje és négy veresége van. Vasárnap (december 3-án) a hatodik helyezett Standard Liege pályáján játszik a Bölöni-csapat.

Agerpres/Lelátó

futballBölöni Lászlóbüntetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek