2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

NBA: eddig tartott a Celtics fantasztikus sorozata

 utolsó frissítés: 21:54 GMT +2, 2017. november 23.

A Miami Heat vetett véget a Boston Celtics sikersorozatának az észak-amerikai kosárlabdaligában. A massachusettsi alakulat egymás után 16 mérkőzésen nem talált legyőzőre az NBA-ben.

A Celtics – amely az elmúlt idényben főcsoportdöntőt játszott a rájátszásban a Cleveland Cavaliersszel – többek között a San Antonio Spurs, az Oklahoma City Thunder, valamint a bajnok Golden State Warriors legyőzésével vette át a vezetést keleten.

Brad Stevens csapata a nagy széria alatt többször is kétszámjegyű hátrányt dolgozott le a második félidőben. Csütörtök hajnalban a bostoniak a játékidő felénél 13 ponttal álltak a Miami Heats mögött. Most is majdnem összejött a fordítás, de amikor egy pontra közelítették meg ellenfelüket, a szerencse a hazaiak mellé pártolt.

Dion Waiters dobásánál a labda a gyűrűről felpattant a palánk tetejére, onnan pedig vissza a gyűrűbe. Waiters ez után újabb triplába állt bele sikeresen, így a Miami két perccel a vége előtt elhúzott hét ponttal. A vége 104:98 lett a floridai csapat javára.


Goran Dragic, a Miami Eb-győztes szlovén irányítója 27, míg Dion Waiters 26 pontot dobott. A másik oldalon Kyrie Irving (23) és Jayson Statum (18) bizonyult a legeredményesebbnek.

A Boston Celtics 16 győzelem és 3 vereség melett az atlanti csoportban, illetve főcsoportjában is az első helyet foglalja el. A Miami Heat nyolcszor győzött és kilencszer kapott ki, ezzel csak tizedik a keleti csapatok rangsorában.

kosárlabdaNBA
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Virál