2021. április 14. szerdaTibor

Kiesett a jégkorong Kontinentális Kupából a magyar bajnok

 utolsó frissítés: 16:30 GMT +2, 2017. november 20.

Majdnem összejött egy bravúros továbbjutás a DVTK Jegesmedvék csapatának a jégkorong Kontinentális Kupa harmadik fordulójában, de a MOL Liga-bajnok végül harmadik lett a csoportjában.

A dél-tiroli Rittenben rendezett négycsapatos tornán a DVTK előbb a kazah Nomad Astana csapatát győzte le büntetőlövésekkel. A szombati második fordulóban a miskolciak egy hosszabbításos sikerrel újabb két pontot szereztek a francia Grenoble Brûleurs de Loups ellen.

Mikael Tissel hokisai vasárnap a házigazda Ritten Sport gárdájával játszottak ki-ki meccset, nagy volt a tét, mivel a nyertes a Nomad Astana mellett továbbjutott a Kontinentális Kupa januári négyes döntőjébe. A feszült, rengeteg kiállítást hozó mérkőzésen végül az olaszországi csapat játszott eredményesebben, a Ritten 3–1-re győzött. Érdekesség, hogy mind a négy gól emberelőnyben született.

A Kontinentális Kupa a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) által szervezett másodrangú európai klubsorozat.

A román bajnok Brassói Corona októberben a második körben csatlakozott a küzdelmekhez, az erdélyi csapat a brassói rendezésű tornán megelőzte a baszk Txuri Urdint, illetve a szerb Crvena Zvezdát, de második lett a DVTK Jegesmedvék mögött, így nem jutott tovább a harmadik fordulóba.

A 2018. január 12–14. között esedékes döntőben a Nomad Astana és a Ritten Sport mellett a fehérorosz Junoszt Minszk és a brit Sheffield Steelers lesz érdekelt.  

DVTK Jegesmedvékjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek