2021. március 1. hétfõAlbin

Contra bemutatkozik a válogatottnál

 utolsó frissítés: 09:22 GMT +2, 2019. szeptember 01.

A Christoph Daumot váltó Cosmin Contra első meccse következik csütörtök este a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Vlad Chricheșék Kazahsztánnal játszanak a ploiești-i Ilie Oană Stadionban.      

Két fordulóval a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezőjének a vége előtt Románia a negyedik helyen szerénykedik az E-csoportban. A kijutási esélyek elszálltak, Christoph Daummal pedig szerződést bontott a Román Labdarúgó Szövetség (FRF). A német edző utódja Cosmin Contra lett a válogatottnál, a Temesváron született egykori jobbhátvéd a bukaresti Dinamót hagyta ott a nemzeti csapat kedvéért.

Contra a csütörtöki selejtezőmeccset felvezető sajtóbeszélgetésen elmondta, a következő mérkőzéseken szeretene változást látni a hozzáállás terén.

„Nehéz pillanatban érkeztem a válogatotthoz. Az edzők sorsa mindig az eredményektől függ, sajnos az elődömnek nem voltak meg az eredményei, így nem folytatták vele a munkát.  Nagyon jó társaságot találtam itt a válogatottnál, a játékosok jó kedvvel edzenek. Egyszerű gondolatokat közvetítettem feléjük, de ezek a gondolatok mind szívből jöttek. Remélem, hogy Kazahsztán és Dánia ellen egy kis változást fogunk látni a válogatott játékában. Három napi edzés alatt sok mindenen nem lehet változatni, de más hozzáállás kell, minden egyes labdáért harcolnunk kell” –  szögezte le Contra.

A román labdarúgó-válogatott tavaly októberben csak egy pontot hozott el az Asztana Arénából, egyetlen gól sem született a találkozón. A gyenge eredményt Contra a szokatlan körülményekkel magyarázta, mint mondta, a román játékosok nincsenek hozzászokva a műfüves pályához.

„Kazahasztán akkor nagyon agresszívan játszott, de mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy megnyerje a meccset. Kazahasztán és Dánia kemény csapatok, ha a játékosaik erőnlétét nézzük. Nekünk frisseségre van szükségünk, így lesz némi változás a kezdőtizenegyben. Szeretnénk a C jelű értékcsoportban maradni, hogy kiemeltek legyünk a Nemzetek Ligája csoportjainak sorsolásán, tehát nekünk fontosak ezek a meccsek.” – nyilatkozta a Petrolul Ploiești korábbi trénere.

„A sors úgy hozta, hogy a bemutatkozásom egy olyan stadionban lesz, ahol rendkívüli két évem volt a Petrolullal, amely során hosszú idő után nyertem egy trófeát. Óriási örömömre szolgál, hogy visszatérhetek Ploiești-re, abban a stadionba, ahol fantasztikusan érzetem magam” – emlékezett vissza a 41 éves edző.

Románia labdarúgó-válogatottja vasárnap (október 8-án) Koppenhágában zárja a selejtezőt. A dánok Montenegróval és Lenyelországgal versenyeznek az első két kijutást jelentő helyért.

(Agerpres / Lelátó)

Cosmin Contraromán labdarúgó-válogatottfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek