2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Rebrov csalódott a mérkőzés eleje miatt

 utolsó frissítés: 07:44 GMT +2, 2020. december 03.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a találkozó elején mutatott játék miatt csalódott az FC Barcelona ellen 3-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést követően.


    "Az első huszonöt perc után nagyon csalódott voltam, hiszen olyan szituációkból kaptunk gólokat, amelyekre előzetesen felkészültünk. A második félidőben már elégedettebb voltam, de persze ekkor már csoda lett volna a pontszerzésünk" - nyilatkozta a Puskás Arénában az összecsapást követő sajtótájékoztatón az ukrán szakember, aki szerint óriási volt a két csapat között a sebességkülönbség.

    Rebrov hozzátette, az ilyen találkozók, mint a Barcelona vagy a Juventus elleni mérkőzések, jó példa lehet a játékosok számára, hogy milyen szintre kellene eljutniuk.
    A válogatott védő Botka Endre elmondta, nagyon szomorú volt mindenki a mérkőzés után, hiszen előzetesen úgy érezték, több lehet ebben a találkozóban:
    "Többet akartunk ma elérni, azt éreztük a mérkőzés előtt, hogy valami extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem. Emiatt mindenki nagyon csalódott. Az első félidő után próbáltuk tartani magunkat, de ez most csak ennyire volt elég. A legfontosabb meccs jövő héten lesz, ott dől el minden, mi pedig mindent fel fogunk tenni egy lapra."
    Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője elmondta, kiváló első félidőt játszott csapata, amely nagyon jó ritmusban futballozott, remekül támadott le, és négy-öt hatalmas helyzetet kidolgozott, ezekből három gólt szerezve könnyedén döntötte el az összecsapást. Hozzátette, az elmúlt időszakban sokat fejlődött együttese játéka, sokkal hatékonyabbak a támadásai, mint korábban, de a védekezésén még van mit csiszolni.
    Arra a kérdésre, hogy a magyar bajnoknak, vagy a Dinamo Kijevnek van több esélye a harmadik hely megszerzésére, kitérő választ adott a holland tréner, akinek véleménye szerint az említett két együttesnek nagyon nehéz dolga volt két olyan nagy klub ellen, mint a Juventus és a Barcelona.
    A spanyol újságírók kérdésére Koeman megdicsérte az elmúlt mérkőzéseken kiemelkedően futballozó Antoine Griezmannt, illetve Ousmane Dembélét, aki amellett, hogy nagyon veszélyesen futballozik, kiemelkedő fizikai állapotban is van.
    A rosszabb gólkülönbségével negyedik Ferencváros jövő kedden az ukrán Dinamo Kijev otthonában zárja a csoportkört, a találkozó tétje a kvartett harmadik helye, azaz az Európa-liga legjobb 32 csapata közé kerülés lesz. A győztes lesz a harmadik, a döntetlen a hazaiaknak kedvez, kivéve ha 3-3, vagy még több gólos.

(mti./hírszerk.)
Borítókép: Fradi.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek