2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Az AS Roma elvitte a három pontot Kolozsvárról

 utolsó frissítés: 07:04 GMT +2, 2020. november 27.

Az Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában a CFR az AS Roma együttesét fogadta. Az odavágón 5-0-s vereséget szenvedő kolozsvári gárda megtudta nehezíteni a rangos olasz ellenfél dolgát, az első félidőben mindössze egy veszélyes lövést engedélyezve.

A második félidő elején Debeljuh talált a saját kapujába Veretout pontrúgása után, majd szük 20 perc múlva tizenegyeshez is jutott a vendégcsapat, amit az előbb említett Veretout értékesített. A CFR a meccs végén nyomást tudott helyezni a római kapura, betalálnia azonban nem sikerült.

A Liga1 regnáló bajnoka erősen felforgatott kerettel szenvedett várható vereséget, amivel három pontra került a továbbjutást jelentő második helytől. A csoport másik meccsén a Young Boys idegenben 1-0-ra legyőzte a CSKA Szófia csapatát.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló

CFR - AS Roma 0-2 (0-0)  

CFR: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Djokovic, Itu (Chipciu, 51.) – M. Rondón, Păun (Carnat, 71.), M. Pereira – Debeljuh (Vojtus, 71.). 
Vezetőedző: Dan Petrescu

ROMA: Pau López – Juan Jesus, Cristante, Spinazzola (Mhitarjan, 64.) – Bruno Peres, Gonzalo Villar, A. Diawara (Milanese, 76.), Calafiori – Lorenzo Pellegrini (Veretout, a szünetben), Carles Pérez (Tripi, 84.) – Borja Mayoral (Dzeko, 64.).
Vezetőedző: Paulo Fonseca

Gólszerző: Debeljuh (öngól, 49.), Veretout (67. – 11-esből)

Borítókép: As Roma Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek