2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Magyar csapat búcsúztathatja a koronavírustól sújtott FCSB-t

 utolsó frissítés: 14:24 GMT +2, 2020. szeptember 17.

Mint az ismeretes csütörtök este rendezik az Európa Liga selejtezőinek második körét, amelyben a FCSB idegenbe utazik a Topolya együtteséhez.

A magyar kormány által támogatott délvidéki klub a szerb Super Ligában edződik és a tavalyi szezonban némi meglepetésre a 4. helyen végzett, így kivívta az El-selejtezőkben való szereplés jogát. A szerb ligában három játékosnak sikerült 16 gólt lőnie a tavalyi szezonban, ebből kettő a nagyrészt magyarok lakta Topolya városának játékosa, az egyik Nenad Lukic, a másik pedig Szilágyi Vladimir.

Bár teljes kerettel és azonos forma mellett a háromszoros keretértékkel bíró FCSB lenne a favorit, a bukaresti klubnak azonban komoly járványügyi problémái vannak. Csütörtökön délben 12:00 óra után az egykori Steaua sajtóközleményt adott ki, amelyben a szerdai esetek után újabb fertőzésekről tájékoztatott.

A FCSB keretének nyolc tagja nem szerepelhet a Topolya ellen: Andrei Vlad, Sergiu Buș, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu és Ionuț Vînă mellett immár Florin Tănase, Iulian Cristea és Darius Olaru sem bevethető.

A dolgot súlyosbítja, hogy a szakmai stáb nagy része is fertőzött, a kinetoterapeutáktól Mihai Stoica sportigazgatóig mindenki pozitív tesztet produkált. Megtippelni sem mernénk a bukaresti kezdőcsapatot, de tény, hogy 14 bevethető játékossal, akik egy része ráadásul minimális tapasztalattal rendelkezik és/vagy nem a saját posztján játszik (Perianu) nagyon meglepő lenne, ha simán nyerni tudnának.

A fentiek fényében a topolyai csapatnak komoly esélye van a hosszabbítás kiharcolására, vagy akár a továbbjutásra is.

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek