2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Visszavonult Iker Casillas

 utolsó frissítés: 09:01 GMT +2, 2020. augusztus 05.

Kedden hivatalosan is bejelentette visszavonulását Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi legendás kapusa.


    A 39 éves hálóőr keddi közleményére reagálva a Real Madrid a hivatalos honlapján emlékezett meg a játékosról, akit a klub 118 éves története egyik legfontosabb labdarúgójaként emleget. A királyi gárda oldala kiemeli, Casillas volt az együttes egyik legikonikusabb kapitánya, aki példaértékű viselkedésével képviselte a legendás klubot.

    A Marca című spanyol sportnapilap korábban arról írt, hogy a pályafutását az FC Portóban befejező Casillas visszatér a Real Madridhoz, ahol Florentino Pérez klubelnök tanácsadója lesz.

    Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol
fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szólt. Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

(mti.)
Borítókép: Iker Casillas Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek