2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Őrültség, vagy okos húzás? Hosszabbítás vagy tizenegyesek dönthetik el a bajnoki cím sorsát!

 utolsó frissítés: 18:22 GMT +2, 2020. augusztus 03.

A Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága úgy határozott, hogy ha döntetlen születik a hétfő esti, bajnoki cím sorsáról döntő U Krajova – CFR Kolozsvár mérkőzésen, akkor hosszabbítás majd tizenegyesek döntik el a győztes kilétét.

„A FRF végrehajtó bizottsága hétfőn, augusztus 3-án eldöntötte, hogy miként dől el a bajnoki cím sorsa.

Mivel augusztus 3-a az UEFA által kiszabott határidő a bajnokságok európai kupákban induló csapatainak megnevezésére, a Végrehajtó Bizottság egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a Romániából a Bajnokok Ligájában induló csapat kiléte egyetlen meccsen dőljön el.

A fentiek alapján, a Liga1 Playoffjának első két helyezettjének meccsén, a hétfő este 20:30-kor kezdődő U Krajova – CFR Kolozsvár találkozón biztosan el fog dőlni a végső győztes kiléte. Amennyiben a mérkőzés döntetlenre végződik 90 perc után, két hosszabbítást fognak játszani a csapatok. Ha a két hosszabbításos rész végén szintén döntetlen áll az eredményjelzőn, csapatok tizenegyeseket rúgnak.

A meccs győztese három pontot fog kapni és jogot, hogy képviselhesse Romániát a Bajnokok Ligája 2020-21-es kiírásában” - áll a szövetség közleményében.

Ilyen lebonyolításra még nem volt példa a román futball történetében, egy dolog azonban biztos. A csörtét közvetítő tévék elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen ha ezzel nem döntenek nézettségi csúcsokat, akkor semmivel. 

Borítókép: FRF Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek