2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Arad városa feljutást ünnepelhet! Jövőre a Liga1-ben az UTA - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 11:05 GMT +2, 2020. augusztus 03.

Az idei bajnoki évadban az UTA vitán felül a Liga2 legjobb csapata volt. A Playoff pár héttel ezelőtt csak formalitásnak tűnt, ezért is volt meglepő, hogy az UTA kulcsszituációban, hazai pályán, vezetésről sem tudott pontot szerezni a múlt héten.

Az utolsó fordulóban az aradi csapat az Argeșhez látogatott és mindössze egy pontra volt szüksége a biztos feljutáshoz. Vereség esetén abban reménykedhettek (volna), hogy a Mioveni nem nyer a Petrolul ellen hazai pályán.

Nos, a Mioveni sem nyert, és az UTA is pontot szerzett, ezzel pedig eldőlt, hogy a László Bálint vezette gárda a 2020-2021-es bajnoki idényt a Liga1-ben tölti. A meccset lámpalázas megoldások jellemezték mindkét oldalon, de összességében, ha közelebb is járt az Argeș a győzelemhez, a döntetlen igazságos eredménynek mondható.

A találkozón a textilgyáriak szerezték meg a vezetést, Ioniță talált be 11-esből az első félidőben. A hazaiak az 53. percben Matiș kapáslövésével egyenlíteni tudtak és mint később kiderült (a Mioveni vereségének hála) ez a gól számukra is feljutást jelent. A harmadik (osztályozót vívó helyre) a Mioveni került.

Hatalmas ünneplés lesz Aradon, a játékosok és a stáb a videó alapján már el is kezdték.

Borítókép és videó: UTA Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek