2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

A Sepsi már nem lehet utolsó, a Poli verte a Chindiát

 utolsó frissítés: 16:52 GMT +2, 2020. augusztus 02.

Szoros a mezőny Liga1 Playoutjában, a 12. osztályozós helyen levő Poli mindössze öt ponttal van lemaradva a 8. helyen álló Hermannstadt együttesétől, igaz a szebeni gárda két meccsel kevesebbet játszott.

A Sepsi OSK tegnap vaskos meglepetést okozott a Viitorul kivégzésével, ami azonban ennél is fontosabb, hogy közelebb került a bűvös 33 ponthoz, azaz legalább az osztályozós hely eléréséhez. A szentgyörgyi gárdának jelenleg 31 pontja van, ami a 11. helyre elég.

Vasárnap délben a Playout 12. helyén tanyázó jászvásári Poli fogadta a csontutolsó Chindia együttesét, így a Sepsi egy döntetlen esetén biztosan megúszta volna az egyenesági kiesést.

A meccs nyíltsisakos küzdelmet hozott, senkinek nem volt érdeke döntetlent játszani, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rengeteg faulttal tarkított meccsen (összesen 36 alkalommal állította meg a játékot ilyen okok miatt a bíró) sok helyzetet nem dolgoztak ki a felek.

A sok pontatlanságot és durvaságot felvonultató mérkőzést végül a Poli nyerte 1-0-ra, a 48. percben Passaglia tizenegyeséből talált be Mircea Rednic csapata. A jászvásári győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy a Chindiának már csak matematikai esélyei vannak a bentmaradásra, valamint hogy Leo Grozavu együttesét már biztosan nem előzhetik meg.

A Poli legközelebb a Hermannstadt vendégeként játszik, míg a Chindia a Sepsivel pontegyenlőségben levő Voluntari-t fogadja. A két találkozóra augusztus 5-én, a Sepsi - Clinceni napján kerül sor.

Borítókép: Poli Iasi Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek