2024. március 29. péntekAuguszta

A Sepsi ex-Interessel építi a jövő keretét - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 20:45 GMT +2, 2020. július 02.

Amikor legutóbb Hadnagy Attilát kérdeztük a Sepsi OSK jövőjéről, a székely klub elöljárója arról beszélt, hogy a következő szezonban reális cél a Playoff kivívása. Ahogy megszokhattuk a sportigazgató nem beszélt a levegőbe, még vége sincs a szezonnak, az OSK máris bejelentett egy nagy igazolást.

Mint az ismeretes a Liga1-ben van ifiszabály, ez a jelenlegi szezonban azt jelenti, hogy minden klubnak két ifijátékossal kell felállnia a bajnoki mérkőzésekre. Annyi könnyítést kaptak a gárdák, hogy „csak” egy ifinek kell minden percben a pályán lennie. Mivel többször is előfordult, hogy az edzők azzal bekkelték ki a szabályt, hogy egy ifit már az első percben lecseréltek (Dan Petrescu is megcsinálta), meg nem erősített információk szerint a következő bajnoki évadban erre már nem lesz lehetőség, ez pedig el is vezet minket a Sepsi új játékosáig.

A székely klub a felértékelődő ifijátékosok problémájára gyorsan reagálva leigazolta azt a Vlad Mitreát, aki néhány éve még az egyik legnagyobb romániai tehetségként igazolt (200.000 euróért) a milánói Internazionale együtteséhez. Az olaszországi klubban stabilan játszott a korosztályos csapatokban, ő azonban a felnőttekhez vágyott, így útja a belga KSC Lokeren együtteséhez vezetett. A belga klubot 1970-ben alapították két együttes fúziójaként, azonban 50 év alatt ismét csődbe jutott, így (újabb fúzió után) visszasorolták a negyedosztályba. Mitrea érthető módon nem akart félprofi státuszban focizni

A még mindig csak 19 éves bukaresti középpályás nem meglepő módon új klubot keresett, így került a Sepsi OSK-hoz. Mivel az UEFA szabályoknak megfelelően még 3 évig ifinek számít, égben köttetett frigy ez az üzlet mindkét oldalnak. A játékosnak rendszeres játéklehetőségre, a Sepsinek pedig egy olyan ifijátékosra van szüksége, akiben rövidtávon bízhat, másrészt hosszútávon növeli értékét.

Mitrea a belső középpályán érzi jól magát, ahol támadóközéppályásként játszik, de otthonosan mozog védekező szerepkörben is. Az Internél kitűnő (és olaszokra jellemző) taktikai képzést kapott, tehetségéhez nem fér kétség, hiszen pályára lépett a román korosztályos válogatottak tagjaként is. Kitűnő passzkészséggel és technikai felkészültséggel rendelkezik, Andrea Zanchetta az Inter utánpótlásedzője szerint bárhol képes játszani a középpályán.

Mindent egybevéve Vlad Mitrea kitűnő igazolásnak tűnik, akinek játékát a jelenleg érvényben levő szabályok miatt valószínűleg csak a jövő szezonban csodálhatjuk meg.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek