2022. aug. 15. hétfõMária

Kimaradt a tizenegyes, nehéz helyzetben a CFR

Lelátó utolsó frissítés: 12:00 GMT +2, 2019. augusztus 21.

A Kolozsvári CFR 1–0-ra kikapott hazai pályán a Slavia Prágától a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában. Lukas Masopust első félidei góljára Billel Omrani tizenegyesből válaszolhatott volna a második játékrészben, de a vasutasok támadója elhibázta a büntetőt.


Rossz előjelekkel várhatta a CFR a Bajnokok Ligája selejtezőjének play-offjában rendezett Slavia Prága elleni odavágót, ugyanis a csapat legjobb védője, Paulo Vinícius a hétfői edzésen megsérült, így Cestorral kellett kezdenie Dan Petrescu csapatának.

Az első húsz percben mindkét csapat veszélyeztetni tudott, de kaput egyik sem talált. A Slavia rendkívül agilis volt, letámadott, a megszerett labdáit pedig igyekezett gyorsan vertikalizálni. A CFR-en látszott, hogy ilyen játékstílussal nem szokott találkozni és nem is ízlik neki, ugyanakkor távolról sem mondhatjuk azt, hogy alárendelt szerepet játszott volna.

A Slavia első kaput találó lövésére a 23. percig kellett várni, bő három 
perccel később viszont Țucudean fejelhetett jó helyzetben kapura, Ondrej Kolar szögletre ütötte a rövid sarokra tartó labdát. 

A 28. percben Nicolae Stanciu szögletét követően Lukas Masopust egészen hihetetlen módon belsővel lőtte vissza a labdát (valószínűleg beívelésnek szánta, de lecsúszott a lábáról), ami Arlauskis kapujában kötött ki.A gól nagyon megfogta a hazaiakat, a rengeteg eladott labda teljesen veszélytelenné tette a támadásaikat, a csehek viszont többször is eljutottak a hazaiak tizenhatosáig. Az utolsó pár perc inkább a durvaságokról szólt, a félidő végén
 két sárgát is kiosztott a török játékvezető.

A második félidőre Dan Petrescu George Țucudean helyére Mario Rondónt állította be, aktívabb is lett a CFR. Az 50. percben Billel Omrani előbb labdát szerzett Coufaltól, majd Rondónhoz passzolt, a venezuelai csatár éles szögből a kapufát találta el.

Bár a meccs intenzitása egyetlen pillanatra sem lankadt, igazán veszélyes helyzetek ritkán akadtak. Ez annak is köszönhető volt, hogy rengeteg fault jellemezte a második félidőt, egyik csapat védői sem engedték, hogy valaki elmenjen mellettük, inkább választották a szabálytalanságot, minthogy területet adjanak fel.

A CFR hajtott, akart és bár a Slavia védelme többnyire állta a sarat, a 78. percben mégis óriási lehetőséget kapott a CFR az egyenlítésre. Omrani egy lövőcsellel átverte a tizenhatosban Peter Olayinkátnigériai csak szabálytalanul tudta megállítani a vasutasok gólerős támadóját. Cakir befújta a büntetőt, a sértett viszont kihagyta, így maradt a 0–1.

A hazaiak a hajrában nem tudtak kiegyenlíteni, a jövő heti, augusztus 28-i prágai visszavágót nehéz helyzetből várják a vasutasok.

Mindent egybevéve a Slavia győzelmét két dolog okozta. Egyrészt a csehek hálóőre fantasztikus napot fogott ki, másrészt a Slavia játékosai nagy arányban nyerték a párharcaikat. Ennek fényében, nem lenne igazságos Omrani nyakába varrni a vereséget, bár a büntető kihagyására nincs mentség, pláne ilyen fontos helyzetben, ugyanakkor a csapat támadói közül ő volt a legveszélyesebb egész meccsen.

UEFA Bajnokok Ligája, utolsó selejtezőkör
1. mérkőzés

Kolozsvári CFR–Slavia Prága 0–1 (0–1)
Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion
vezette: Cüneyt Cakir (török)
gól: Masopust (28.)
sárga lap: Djokovic (31.), Bordeianu (45.), Burcă (70.), ill. Coufal (43.), Soucek (87.)

CFR: Arlauskis – Susic, Cestor, Burcă, Camora – Luís Aurélio (Păun 72.), Bordeianu (Hoban 87.), Djokovic – Deac, Țucudean (Rondón a szünetben), Omrani. Vezetőedző: Dan Petrescu.

Slavia: Kolar – Coufal, Hovorka, Kudela, Boril – Soucek, Traoré (Král 64.) – Masopust (84.), Stanciu, Olayinka – van Buren (Skoda 68.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky.

futballUEFA Bajnokok LigájaselejtezőKolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk