2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Megosztoztak a pontokon: Sepsi OSK–FCSB 0:0

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 13:04 GMT +2, 2019. július 23.

A Sepsi OSK az új idény első hazai mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott az Európa Liga-selejtezőben érdekelt FCSB-vel.


László Csaba alakulata megduplázta pontjai számát a bajnokság alapszakaszának második fordulójában, az egyből kettő lett.

fotók: Pál Árpád

A Sepsi OSK a szezonnyitó mérkőzésen szintén 0–0-s döntetlennel zárt a Voluntari vendégeként, a két mérkőzés viszont nagyon különbözött egymástól, ami a piros-fehérek teljesítményét illeti. Míg az első körben egy passzív, kevésbé motivált csapatot láthattunk, ez a FCSB elleni találkozóra teljesen megváltozott. A székelyudvarhelyi vezetőedző kellőképpen feltüzelte játékosait a hétfő esti rangadóra, amely az első félidőben szép játékot és nagy lehetőségeket, a másodikban pedig vendégfölényt, illetve a FCSB tizenhatosában büntetőgyanús szituációkat hozott.

A mérkőzés előtt a sepsiszentgyörgyi stadion hangosbemondója Eugen Neagoenek kívánt mielőbb felépülést, a Sepsi OSK volt, a Dinamo jelenlegi mesterét az U Craiova elleni bajnoki alatt szállították kórházba, miután szívrohamot kapott a kispadnál és elájult. Neagoe szerencsére már túl van az életveszélyen, a hírek szerint ideiglenesen felhagy az edzői karrierrel, de már kapott is egy ajánlatot a bajnok Kolozsvári CFR-től, amely tanácsadóként alkalmazná a szakmai stábjába.

Az első fordulóhoz képest László Csaba két új játékost nevezett a kezdőcsapatba, bemutatkozott a kongói-francia légiós, Hugo Konongo, míg a legutóbb csereként bevetett Carnat ezúttal az első perctől pályán volt. Utóbbi már a második percben megszerzhette volna a vezetést, de Fülöp beadását nem sikerült kapura fejelnie. Az új mezben pompázó Sepsi bátran kezdett, Hamed és Carnat összjátéka után előbbi került helyzetbe és lőtt csúnyán mellé, majd egy újabb támadásnál Carnat sem találta el a kaput.

A hazaiak ellentámadásokra rendezkedtek be, a teljes csapattal a saját térfélen védekeztek. Ezzel szemben a FCSB letámadta s Sepsit, és a bukarestiek átvették a mérkőzés irányítását. Veszélyes vendégszölgetek után a 34. percben Vînă lövésénél csak a kapufa mentette meg Niczulyt, az OSK pedig azonnal válaszolt egy ellentámadással: Carnat ügyesen lefutotta védőjét, ám a befejezést a kapussal szemben elrontotta.

A második félidő elején ugyanaz történt, mint az első végén, a bukaresti csapat feltolt védelmi vonala megnehezítette a Sepsi labdakihozatalát, támadásépítését, továbbra is Bogdan Andone labdarúgói uralták a játékot. A szünetben becserélt Coman szabadrúgását Niczuly ölelte magához, Tănase nagy lehetőségénél Tincu mentett az utolsó pillanatban, a szatmári hátvéd becsúszása után Niczulyt kellett ápolni. A 78. percben Tincu Horát blokkolta remekül a tizenhatosban, a FCSB hiába játszott fölényben, sehogy sem tudta bevenni a háromszékiek kapuját.

Iulian Călin játékvezetőn két elmaradt tizenegyest kért számon a Sepsi OSK edzői stábja, előbb Velev beadásánál Flores esett el a tizenhatosban, miközben Popescuval ugrott egyszerre a labdáért, majd a Hamed helyett érkező Simonovski a végjátékban akadt össze az ellenfél kapusával és védőjével. A második eset inkább tűnt büntetőnek, a bíró azonban mindkét alkalommal továbbot intett.

Az utolsó percekben a vendégek még kihagytak egy-két nagy helyzetet, a Sepsi pedig megelégedett az egy ponttal. Erre lehet építeni a továbbiakban, szombaton Medgyesen vendégkedik László Csaba együttese.

Élen maradt a Viitorul

A második forduló után is az FC Viitorul vezeti az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságot, a konstancaiak az újonc Chindia Târgoviște ploiești-i albérletében nyertek egy góllal. Szintén hat ponttal áll az élemezőnyben a Dinamót legyőző U Craiova, míg a bukarestiek 0:7-es gólaránnyal tökutolsók. A Kolozsvári CFR négy pontrúgást kihasználva oktatta idegenben az Academica Clinceni-t, ugyanakkor a Botoșani is 4–1-re verte hazai pályán a Voluntari-t. A Poli Iași minimális különbséggel múlta felül az Astra Giurgiut, a Szeben megyei rangadón a Medgyes jobbnak bizonyult az FC Hermannstadtnál.

Liga 1, alapszakasz, 2. forduló

Sepsi OSK–FCSB 0–0
Sepsiszentgyörgyi stadion
játékvezető: Iulian Călin
sárga lap: Velev (86.), Niczuly (90+4.)

Sepsi: Niczuly Roland – Radoslav Dimitrov, Hrvoje Barisic, Răzvan Tincu, Florin Ștefan Gabriel Vașvari Yasin Hamed (Simonovski 67.), Fülöp István (Velev 61.), Dylan Flores (Ștefănescu 90+4.), Hugo Konongo – Nicolae Carnat.
Cserék: Fejér Béla – Stefan Velev, Marko Simonovski, Kilyén Szabolcs, Ioan Dumiter, Veress Zsombor, Marius
Ștefănescu.
Vezetőedző: László Csaba.

FCSB: Cristian Bălgrădean – Ovidiu Popescu, Iulian Cristea, Bogdan Planic, Mihai Bălașa Ionuț Vînă, Lucian Filip (Nedelcu a szünetben), Florin Tănase Dennis Man (Coman a szünetben), Ioan Hora, Răzvan Oaidă (Salomao 71.) .
Cser
ék: Toma Niga – Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Thierry Moutinho, Diogo Salomao, Ovidiu Perianu, Claudiu Iordache.
Vezetőedző: Bogdan Andone.

A forduló korábbi eredményei:

Dinamo–U Craiova 0–2 (0–1)
gól: Cristian Bărbuț (35.), Mihai Alexandru Roman (66.)

Poli Iași–Astra Giurgiu 1–0 (1–0)
gól: Cosmin Frăsinescu (43.)

Academica Clinceni–Kolozsvári CFR 1–4 (0–3)
gól: Mihai Dobrescu (90+2.) / Mike Cestor (11.), Valentin Costache (15.), Cătălin Itu (45.), Luis Aurélio (72.)
kiállítva: Andrei Răuță (58., Clinceni)

FC Botoșani–FC Voluntari 4–1 (2–1)
gól: George Miron (21.), Ionuț Balaur (28., öngól), Stefan Askovski (61.), Enriko Papa (90.)

Chindia Târgoviște–FC Viitorul 0–1 (0–0)
gól: Eric Oliveira Pereira (54.)

FC Hermannstadt–Medgyesi Gaz Metan 0–2 (0–0)
gól: Marius Constantin (49., büntetőből), Nasser Chamed (71.)
kiállítva: Andrei Cordea (45.), Răzvan Dâlbea (85.) – mindketten a Hermannstadttól

# Csapat M GY D V GA P
1. Viitorul 2 2 0 0 6:0 6
2. Craiova 2 2 0 0 5:2 6
3. Botoșani 2 1 1 0 6:3 4
4. CFR 2 1 1 0 5:2 4
5. Medgyes 2 1 1 0 4:2 4
6. FCSB 2 1 1 0 4:3 4
7. Iași 2 1 1 0 2:1 4
8. Sepsi 2 0 2 0 0:0 2
9. Astra 2 0 1 1 2:3 1
10. Chindia 2 0 1 1 2:3 1
11. Voluntari 2 0 1 1 1:4 1
12. Hermannstadt 2 0 0 2 3:6 0
13. Clinceni 2 0 0 2 3:7 0
14. Dinamo 2 0 0 2 0:7 0

futballLiga 1Sepsi OSKFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk