2022. aug. 15. hétfõMária

Sepsi OSK–Kolozsvári CFR kupanegyeddöntő – élőben a Lelátón

Lelátó utolsó frissítés: 14:07 GMT +2, 2019. február 28.

A sepsiszentgyörgyi stadionból követtük a labdarúgó Románia Kupa negyeddöntőjének harmadik mérkőzését, amelyen a Sepsi OSK egy góllal kikapott a Kolozsvári CFR-től.


Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0–1 (0–0)
Sepsiszentgyörgyi stadion
játékvezető: George Găman
gól: Costache (60.)
sárga lap: Rus (65.), Vașvari (72.), ill. Camora (4.), Hoban (21.), Fernández (82.), Bordeianu (90+1.)

Sepsi: Fejér Béla – Sebastian Rudol, Rus Adrián, Igor Jovanovic. Daisuke Sato – Stefan Velev, Gabriel Vașvari – Gabriel de Moura (Joseph Mensah 57.), Dylan Flores, Florin Ștefan – Yasin Hamed (Hadnagy Attila 68.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

CFR: Jesús Fernández – Andrei Peteleu, Lang Ádám, Andrei Mureșan, Camora – Ciprian Deac, Ovidiu Hoban (Damjan Djokovic 77.), Mihai Bordeianu – Alexandru Ioniță (Thierry Moutinho 88.), Billel Omrani, Valentin Costache (Cristian Manea 84.). Vezetőedző: Alin Minteuan.

Vége: továbbjutott a Kolozsvári CFR

„Mindent bele, mindent bele” – zúgott a biztatás a lelátóról, amikor Rus Adrián épp egy szabadrúgást készült elvégezni. A Sepsi OSK négyese ügyesen tekert el a sorfal mellett, de a labda kevéssel elszállta a kapufa mellett. A sepsiszentgyörgyi csapat negyedik nekifutásra sem tudta legyőzni a CFR-t, amely első erdélyi alakulatként jutott a négy közé.

Majdnem összejött az egyenlítés

Micsoda egyenlítési lehetőség volt ez: egy jobb oldali beadást Hadnagy Attila akrobatikusan továbbított kapura, Jesús Fernández pedig bemutatott egy hasonlóan szép védést. Közeledünk a rendes játékidő végéhez, Minteauan is elhasználta első cseréit, a CFR ibériai kapusa pedig időhúzásért kap sárgát.

Hadnagy a pályán

A közönség nagy örömére Neagoe-mester becserélte Hadnagy Attilát, a sepsiszentgyörgyi születésű rutinos csatár nem is emlékszünk, mikor kapott legutóbb játéklehetőséget. Maradjunk annyiban, hogy rég. Korábban Joseph Mensah váltotta Gabriel de Mourát.  

Vezetnek a vendégek

A meccs előtti legrelevánsabb statisztika, hogy a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR a korábbi három egymás elleni mérkőzésének mindegyikén a székelyföldi csapat szenvedett vereséget. Ma este először győzheti le Eugen Neagoe együttese Camoráékat. És ahogy ezt leírtuk, Valentin Costache megszerzi a vezetést a vendégeknek, miután Sebastian Rudol eladta a labdát. 

Kezd éledezni a CFR

A második félidőt a Vasutas kezdte jobban, a bajnoknak sikerült beszorítani az OSK-t. Az 50. percben Deac szabadrúgását Omrani csúsztatta kapura, Fejér azonban a helyén volt. 

fotó: Manases Sándor

Rus fejelt, fölé!

Az első félidő utolsó gólszerzési lehetőségét Rus Adrián hagyta ki, a szatmári védő-középpályás Ștefan szögletből betekert labdájára emelkedett a tizenhatosban, a fejes viszont nem sikerült tökéletesre. A Sepsi OSK az első félidőben többet melózott a gólért, de még várni kell a vezetőtalálatra.  

Kitartó 0:0

Jöhetnél már tavasz! Jelenleg fagypont körüli a hőmérséklet Sepsiszentgyörgyön, a lelátón ezrek fagyoskodnak, de a „sajtószektorban” sincs az a nagy meleg. A hazai szurkolótábor kitartóan dalol, Kolozsvárról is érkeztek néhányan, kifeszítettek többek között egy román zászlót és egy 1907 feliratú molinót, de egyébként eléggé csendesek. Jót tenne egy gól a meccsnek, kevéssel a szünet előtt továbbra is 0:0 az állás.  

fotó: Manases Sándor

Sárga Hobannak

Ovidiu Hoban kapott sárga lapot a 21. percben, miután egy ellentámadást megakadályozva lerántotta a Sepsi OSK-ban most debütáló Dylan Florest. Ezt követően a CFR alakított ki egy veszélyes támadást Costache és Omrani összjátékából. Szöglet, majd Lang Ádám fejesét védte magabiztosan Fejér. 

Két védés Fernándeztől

Az első tíz percben nem történt semmi említésre méltó esemény a pályán, majd Gabriel de Moura adta le az első lövést. Jesús Fernández némi izgalommal, de védeni tudott, majd a Real Madridnál is megfordult spanyol kapus Florin Ștefan távoli a biztonság kedvéért szögletre tolta. 

És elkezdődött...

A Sepsi OSK végezte el a kezdőrúgást, a hazaiak fehér szerelésben léptek pályára, míg a vendégek sárga-feketében, ami eléggé szokatlan tőlük, ez amúgy a harmadik számú viseletük. A sípot a craiovai George Găman fújja. 

Tűzijáték volt a meglepi

A házigazda klub előre bejelentett meglepetéssel készült, a meccset egy elég hosszú tűzijáték vezette fel, annak tiszteletére, hogy a Sepsi OSK egy fordulóval az alapszakasz vége előtt bejutott a felsőházi rájátszásba. 

A kezdőtizenegyek

Sepsi: Fejér Béla – Sebastian Rudol, Rus Adrián, Igor Jovanovic. Daisuke Sato – Stefan Velev, Gabriel Vașvari – Gabriel de Moura, Dylan Flores, Florin Ștefan – Yasin Hamed. Vezetőedző: Eugen Neagoe.

CFR: Jesús Fernández – Andrei Peteleu, Lang Ádám, Andrei Mureșan, Camora – Ciprian Deac, Ovidiu Hoban, Mihai Bordeianu – Alexandru Ioniță, Billel Omrani, Valentin Costache. Vezetőedző: Alin Minteuan.

Viitorul és Astra az eddigi továbbjutók

Félóra van hátra a kezdésig, a sepsiszentgyörgyi stadion gyepszőnyegén már nagyban melegítenek a csapatok, miközben a hangszórókból az AC/DC Highway to Hell-je dübörög. Ma este kiderül, hogy a Sepsi OSK vagy a Kolozsvári CFR jut-e be harmadikként a kupa elődöntőjébe. Ez elsőként az FC Hermannstadtot 3–2-re legyőző FC Viitorulnak sikerült, és akkor jöjjön egy friss eredmény is: Dunărea Călărași–Astra Giurgiu 1–2. A gyurgyevóiak Vahid Hambo duplájával már a hetedik percben kettővel vezettek, a pályaválasztó, ám idegenben játszó Dunărea csak a végén tudott szépíteni. Csütörtök este Csíkszeredában rendezik a negyeddöntő utolsó meccsét, a harmadik ligás székelyföldi csapat a címvédő Universitatea Craiovával találkozik.  

futballlabdarúgó Románia KupaKolozsvári CFRSepsi OSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk