2022. aug. 15. hétfõMária

Mutatjuk a WRC legendás téli futamát, fotógaléria a Svéd Raliról

Lelátó utolsó frissítés: 14:33 GMT +2, 2019. február 20.

A hosszú múltra visszatekintő Svéd Ralival folytatódott az elmúlt hétvégén a világbajnokság. A Lelátón egy fotógalériát osztunk meg olvasóinkkal a WRC idei második futamáról.


Brassói fotós kollégánk, Szabó Attila is elutazott a 2019-es rali-világbajnokság (WRC) második versenyére. A Monte Carló-i szezonkezdés után Sébastien Ogier-ék a Svéd Ralin küzdöttek a pontokért, ez a hétvége azonban nem a címvédő és hatszoros vb-győztes francia pilótáról szólt. A versenynaptár egyedüli kizárólag havas-jeges megmérettetésén Ott Tänak, a Toyota észt ralisa remekelt. Tanak végig dominált Skandináviában és a győzelemért járó 25 pont mellett az úgynevezett power stagen is magabiztosan begyűjtötte az öt bónuszpontot.

Ezzel pályafutása során először a vb-ranglista élére állt a balti ralis, második a belga Thierry Neuville (Hyundai), akit a Monte Carlo Ralin korábban diadalmaskodó, ám Svédországban gyengélkedő Sébastien Ogier (Citröen) követ.

Az idei Svéd Ralin Romániát a nagyszebeni Raul Badiu és navigátora, Gabriel Lazăr képviselte, ők ketten az ifjúsági rali-világbajnokságban érdekeltek.

A WRC március 7-én folytatódik a Mexikó Ralival, amely már teljesen más időjárási körülmények mellett, murván fog zajlani.

A vb állása:

1. Ott Tänak (észt, Toyota Yaris) 47 pont
2. Thierry Neuville (belga, Hyundai i20) 40
3. Sébastien Ogier (francia, Citröen C3) 31
4. Kris Meeke (brit, Toyota Yaris) 21
5. Esapekka Lappi (finn, Citröen C3) 19
6. Sébastien Loeb (francia, Hyundai i20) 18
... folytatás a WRC honlapján 

WRCralifotógalériaSzabó Attila
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk