2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Fellegvári sláger: értéktelen döntetlen

Szén Sándor Szén Sándor utolsó frissítés: 10:30 GMT +2, 2018. október 02.

Újabb értékes pontokat bukott el a Kolozsvári CFR a román labdarúgó-bajnokság első osztályában. A Craiova elleni találkozó felejthető játékot hozott, és habár mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, a kapusok remeklése, valamint a csatárok pontatlansága gól nélküli döntetlent eredményezett. Ezzel a címvédő már négy pontos hátránnyal áll a FCSB mögött.


Motiváció és elhivatottság terén nem lehetett hiányérzete a hazai közönségnek, a Kolozsvári CFR ugyanis már az első percben rárontott ellenfelére. Hoban és Țucudean látványos kényszerítője után előbbi került ziccerbe, de a labdakezelésbe hiba csúszott. Négy perccel később egy rossz felszabadításra Păun csapott le az alapvonal mellett, azzal a lendülettel adta is be a játékszert, a vendégek azonban tisztázni tudtak. A kilencedik percben ugyancsak a fellegváriak saját nevelése ívelt a vendégkapu előterébe, ekkor azonban már fejessel zárult az akció. Nem is akármilyennel, Țucudean kísérlete milliméterekkel suhant csak mellé.

Az addig csak a mezőnyjátékban egyenlő partner Craiova két perccel később veszélyeztetett, az Olténiában csak új Dzekonak becézett Koljic lépett bele az elbambuló Arlauskis kirúgásába, de a hazaiak szerencséjére nem történt komolyabb baj. Ha viszont a litván kapus nem ennyire robbanékony, könnyen nagy baj történhetett volna egy perccel később. Bancu 18 méterről bombaerős lökettel kínálta meg a hazai portást, aki viszont látványos bravúrral tolta szögletre a labdát.

A mezőny talán legtechnikásabb tagja, Mitriță, először tizenhét perc elteltével villant meg, akkor viszont nagyon. Egy villámgyors megindulással elhúzott a szélen, befűzte emberét, és egészen az ötös környékére cselezte magát. Innen lőtt kapura, Arlauskis nem kisebb bravúrral hárított, mint néhány perccel korábban. Bő félóra után ismét a litván kapus volt akcióban, ezúttal Cicâldău veszélyesen kanyarodó szabadrúgását kellett kiöklöznie.

Három perc elteltével ismét a kolozsváriak kerültek helyzetbe. Camora labdaszerzése után, maga a csapatkapitány indult meg a kapu felé, majd egy jó ütemű mélységi passzal kereste Moutinhot, Pigliacelli kapus azonban néhány másodperccel gyorsabbnak bizonyult, ezzel megakadélyozva a gólt.

A szünet előtt Mihăilă durva szabálytalankodása Culioval szemben a vendégek játékosának sárga lapot, a CFR-nek pedig szabadrúgást ért. A labda mögé Manea állt oda, kísérlete azonban a sorfalba szállt.

Fordulás után hat perccel Pigiacelli, mintha csak megkívánta volna kollegájától a látványos bravúr bemutatását, hatalmas védéssel jelentkezett. Țucudean ugyanis egy levágodó labdát kapásból szúrt kapura, az olasz kapus eszén azonban így sem tudott túljárni.

Egy órányi játék után a vendégek klasszisát, Mitriță-t láthattuk akcióban, a Craiova vezére centikkel tévesztett kaput szabadrúgásból.

Nem sokkal ezután maga Arlauskis borzolta saját drukkerei idegeit, amikor egy beadást ejtett ki kezéből, a társak azonban segítségére siettek, és szögletre mentettek. A mérkőzés derekán talán az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki az erdélyi csapat, Manea lapos beadása kijött a vendégek hálóőréről, a berobbanó Țucudean azonban csúnyán elpuskázta a ziccert.

Mégsem ez volt a találkozó legnagyobb ziccere, hanem a lehető legnagyobb esély, amit csapat a gólszerzésre kaphat. A 83. percben Camora ért labdába kézzel a tizenhatoson belül, így büntetővel ajándékozta meg a vendégeket. Az ítéletvégrehajtó szerepét Mitriță vállalta magára, a villámléptű szélső azonban, rá egyáltalán nem jellemző módon, megingott, és az égbe küldte a játékszert.

Megúszta tehát a CFR, majd a hosszabbÍtás harmadik percében meg is nyerhette volna a meccset, ám Ioniță remekbe szabott szólója végén célt tévesztett tekerésével.

Így maradt a 0–0, négy pontra nőtt a hátrány a FCSB mögött, a CFR jelenleg a harmadik helyen áll, de 17 pontja van az Astra Giurgiunak, illetve a Medgyesi Gaz Metan csapatának is. A tabella eleje továbbra is feszes, a második Astrát és a a kilencedik Dunărea Călărași-t mindössze négy pont választja el egymástól.

A folytatás bitang erősnek ígérkezik, hiszen a következő fordulóban Giurgiuba utazik a kolozsvári csapat, annak a meccsnek az lehet a fő kérdése, ki válik a FCSB első számú kihívójává?

Liga 1, alapszakasz, tizedik forduló

Kolozsvári CFR–Universitatea Craiova 0–0
Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion, 3500 néző
játékvezető: Kovács István
sárga lap: Culio (67.), Ioniță (81.), Camora (84.) / Briceag (38.), Mihăilă (44.) Cicâldău (54.), Donkor (57.), Mitriță (90.)     

CFR: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Mario Camora – Damjan Djokovic, Ovidiu Hoban, Emmanuel Culio – Thierry Moutinho (Urko Vera 85.), George Țucudean, Alexandru Păun (Alexandru Ioniță 63.). Vezetőedző: Antonio Conceicao.

Craiova: Mirko Pigliacelli – Ivan Martic, Isaac Donkor, Renato Kelic, Marius Briceag – Alexandru Mateiu, Alexandru Cicâldău, Nicușor Bancu – Valentin Mihăilă, Elvir Koljic, Alexandru Mitriță. Vezetőedző: Devis Mangia.

futballLiga 1Kolozsvári CFRCS U Craiova
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk